Kolossus – The Line Of The Border (2020)

Kolossaalista black metalia Italiasta

Helliminator, tuo saapasjalkamaan kenties eniten Norsk Svarta Metall -spagettia slurpautellut, hurjan taiteilijanimen omaava herrasmiesoletettu on Kolossus-nimen alla saanut debyyttilevynsä “The Line Of The Border” maailman korvien kuultavaksi. Voi ihanaa, kerrankin laadukasta sooloilua! Ei siellä Satanath Recordsilla näköjään aina metsään mennä artistikiinnitysten kanssa, heh!

Lyhyen, mutta tunnelmallisen viikinkihoilailun mieleen tuovan intron jälkeen tärähtää “Fog” soimaan niin että bläkkistättärää! Biisi on monipuolinen näyttö levyn laadukkuudesta, ja loppupuolella tykittelyä, kuullaan erittäin miellyttävää riffittelyä sekä kikkailua. Viihdyn!

Soundipolitiikassa on tehty vain oikeita ratkaisuja, erityisesti kielisoittimien soundeissa on asioita, joita black metalissa haluan kuulla: rosoisuutta, kolinaa, kaaosta! Rummut jyräävät mahtipontisesti ja Helliminatorin rääkyörinät vakuuttavat. Ainoastaan puhtaat laulut eivät oikein lähde, kuulostaen lähinnä epävireiseltä sumutorvelta, jaiks! Kaoottisen, mutta jylhän, jopa eeppisen kaahauksen toismaallisessa kuristusotteessa tuntee kaikuja Emperoriin jossain ”In The Nightside Eclipsen” ja ”Anthems To The Welkin At Duskin” välimaastossa, aikaan ennen kuin homma meni aivan Batman-soundtrack-metalliksi.

“The Line Of the Border” on debyyttilevy, jota kehtaa suositella kaikille eeppisemmästä black metalista innostuvalle. Erittäin hyvä avausliike Kolossukselta kokopitkien saralla.

8½/10

Janne Lesonen

1. Abyss
2. Fog
3. Chains
4. Sin
5. Journey
6. Reborn
7. Shores
8. Norge
9. Glimmer

Linkit:
https://www.facebook.com/Kolossvs-199039100998656/
https://satanath.bandcamp.com/album/sat278-kolossus-the-line-of-the-border-2020

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here