Intoxicated – Walled EP (2020)

Floridan hanavedessä virtaa metalli

Floridan Intoxicated yllättää kahdella seikalla. Ensiksi, bändi on perustettu jo 1992 ja nyt kyseessä oleva “Walled”-EP on vasta toinen virallinen julkaisu. Toiseksi, tämä EP murhaa! Kolmihenkisestä ryhmästä kaksi (kitaristi/vokalisti Erik Payne ja basisti Gregg Roberts) ovat jo yli 20 vuotta soittaneet Andrew W.K.:n taustabändissä ja täten jo alan konkareita, mutta tällä julkaisulla bailumusa on vähissä. Tilalla on vanhan koulukunnan Florida-hengellä varustettu kuuden kappaleen thrash-tykitys.

Ensikuulemalta itselleni tuli Deathin alkupään energia mieleen, vaikka Intoxicated ei jaa musiikillisesti heidän kanssaan muuta kuin geografisen sijainnin ja hanaveden. Tai no mitäs minä Floridan vesiputkista oikeastaan tiedän…

Meininki ei äidy tekniseksi suorittamiseksi missään kohtaa, ja oikeastaan biisit ovat aika peruskamaa kun otetaan soinnut oikein pirullisen tarkkaan syyniin – mutta tässä kohtaa juuri itse Piru astuu kuvioihin! Intoxicated kiskoo nimittäin sellaisella energialla ja vimmalla, jota bändin itsensä äänittämä ja tuottama soundimaailma vain tukee. Paynen vokaalit ovat myös todella maskuliiniset sekä evil, beetat vain nöyrtyy Paynen tiukan verbaalisen läksytyksen edessä.

Vaikka “Walled” -minijulkaisun musiikilliset ansiot eivät jää metallimusiikin kronikoihin, on sen tarjoama tour de force energialataus kiistaton ja ehdottomasti tsekkaamisen arvoinen jokaiselle pääbängerille. Thrash-teleskoopilla tiirailen jo tulevaisuuteen bändin seuraavaan julkaisuun. Toivottavasti bändi saataisiin myös sassiin Suomeen!

4/5

Janne Lesonen

1. Smash The Line
2. Walled
3. Grab The Rope
4. Hells Reward
5. Stuck In Mode
6. Yuck

Linkit:
https://intoxicatedflorida.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/intoxicatedFL/

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here