Impiety – Versus All Gods (2019)

Maagisen mainiota raivoa

Singaporen lahja metallitaivaalle on eittämättä vuonna 1990 toimintansa aloittanut Impiety. “Versus All Gods” on uutuuslevyn nimi, ja titteli sekä levynkansi lupaavat hyvää tuotetta, samoin militanttinen intro vain kasvattaa kuulijan sielun kapinakiimaa. Promokuvista huomaan myös että Shyaithan on kasvattanut sitten viime näkemän komian piiskan. Samalla hoksaan, että jösses sentään, edellisestä Impiety-studiolevystä on vierähtänyt jo yli kahdeksan vuotta (“Ravage & Conquer”, 2012)! Toki oikeaan underground-henkeen on yhtye julkaissut tässä välissä lukuisia live-, EP- yms. split-julkaisuja.

Intron jälkeen niskaan tippuu maailmanloppua kuin napalmia “Reigning Armageddon” tykittelyn muodossa. Impietyn death/black/thrash metal -tulituksessa on aina ollut tyylitajua riffien puolella, ja uutuus ei tässä asiassa petä odotuksia. Mainittakoon, että “Versus All Gods” julkaistiin digiversiona jo loppuvuodesta 2019, mutta vasta tänä vuonna fyysinen julkaisu saatiin potkittua pihalle.

Albumin soundit ovat huippuunsa viilattuja tällaisen musiikin mittapuulla, kuulostamatta miltään modernin muoviselta lärpätykseltä – rummuissa on potkua, terävä kitarasoundi viiltää ja riffit repivät. Shyaithanin kärinät ovat edelleen käskyttävän munakkaan(!) käheitä. Korvakuulolta levyllä on siis riittävän epäpuhtaat jauhot pussissa, hehheh!

Mites tuo biisimatsku sitten? No aika hengästyttävää pommitusta se! Yhtyeen kaverit ovat selkeästi käyneet värssyjen nimeämisen masterclass-työpajan, sillä miten muuten keksitään titteleitä kuten “Interstellar Deathfuck”? Tällaisen suoraviivaisen myllytyksen kanssa tulee helposti ähky, mutta onneksi levyn puolessa välissä on juomatauon pituinen “Inviktus Satanikus” -välisoitto. Heti perään tosin tulee levyn kärkikillereitä oleva “Azazel” nekrobängeri (kaverini Patrikin keksimä termi, kaikki kunnia hänelle). Takuuvarma tuleva keikkahitti. Kaiken kaikkiaan kaikki levyn kappaleet ovat joko nopeita tai todella nopeita, mikä taas välillä voi olla liikaa – tempon hidastaminen välillä toisi levylle kaivattua dynamiikkaa.

Jos yhtye ei ole aikaisemmin tuttu, on “Versus All Gods” enemmän kuin loistava ensikosketus Impietyn turpasaunaan. Mikäli kumarrat jo yhtyeitä kuten Deströyer 666, Mystifier sekä Sarcófago, on Impiety luonnollinen palvomisen kohde myös sinulle.

9/10

Janne Lesonen

1. Intro: Kommand IX
2. Reigning Armageddon
3. Djinn Of All Djinns
4. Barbarian Black Horde
5. Azazel
6. Inviktus Satanikus
7. Terror Occult Dominion
8. Dajjal United
9. Interstellar Deathfuck
10. Magickal Wrath

Linkit:
http://www.mightyimpiety.com/
https://www.facebook.com/impietyofficial
https://mightyimpiety.bandcamp.com/

JÄTÄ VASTAUS

Kommenttisi
Pistä nimesi tähän