Hollow Corpse / Noitasapatti – Yhdeksän Ennusmerkkiä -split (2021)

Kuka on tästä vastuussa?

Porin skenen hanttapuliveivarit ovat laittaneet hynttyyt yhteen ja pistäneet ulos omakustanteisen CD-r split-julkaisun, joka on kirottu nimellä “Yhdeksän ennusmerkkiä”. Hauskaa että levyllä on yhteensä 9 kappaletta – sattumaa?!

Kysyn heti kärkeen: kenen helvetin luvalla on annettu laittaa bändien biisit tavalla, jossa joka toinen on Hollow Corpsen ja joka toinen taas Noitasapatin? Kokonaisuutta on vaikea hahmottaa. Juuri kun on päässyt toisen yhtyeen fiilikseen kiinni, tulee toinen pilaamaan fiiliksen kuin känninen örveltäjä hiipien omaan pubiseurueeseen.

Molemmat bändit veivaavat omanlaistaan musiikkia; Hollow Corpsella meininki on sludge/doomia, joiden pörinöistä parhaillaan tulee hieman Electric Wizard -viboja, ja Noitasapatilla musiikki on sellaista keskikastin black metalia kenties pökkelöimmillä vokaaleilla mitä tiedän. Vokalisti Erakko kuulostaa siltä, kuin olisi juuri oppinut lukemaan tavaamalla jokaisen sanan. Hieno juttu jos näin on, lukeminen on jalo taito. Niin on myös laulaminen.

No jos jotain positiivista sitten. Bändit ovat saaneet tahoillaan ruuvattua tyyleilleen sopivaa äänimaisemaa, ja musiikillisesti kumpikaan ei ärsytä. Paitsi Noitasapatin vokaalit, ne ne vasta ovat jotain!

Lopputuomio on keskinkertaista kamaa, jonka röyhkeän rohkea taiteellinen ratkaisu ei vain lennä liian lähelle aurinkoa, vaan lentää suoraan kuolevaan tähteen.

2/5

Janne Lesonen

1. Hollow Corpse – Shape Of Man
2. Noitasapatti – Kohti Valoa
3. Hollow Corpse – Witchburner
4. Noitasapatti – Läpikuultava
5. Hollow Corpse – Bog Troll
6. Noitasapatti – Vuodenkierto
7. Hollow Corpse – Spread My Plague
8. Noitasapatti – Muistokivi
9. Hollow Corpse – Whore

Linkit:
https://hollowcorpse.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/hollowcorpseband
https://www.instagram.com/hollowcorpseband/
https://noitasapatti.bandcamp.com/
https://www.instagram.com/noitasapattiofficial/
https://www.facebook.com/noitasapattiofficial/

+ artikkelit

Musiikkidiggari jolle maistuu niin kosminen dub reggae kuin kiukkuinen black metal ja kaikkea siltä väliltä. Huumorintajuinen oman elämänsä kuningas, jolla on jyrkkiä mielipiteitä musiikista sekä ulkomusiikillisista seikoista. Harrastuksiin kuuluu englanninkielinen improvisaatiokomedia, itsensä kehittäminen sekä Seinfeld -tv-sarjan palvominen.