Hegemony – Enthroned By Persecution (2020)

Hurjaa mätkettä kestonsa verran

Aluksi tuntui, ettei HegemonynEnthroned By Persecution” oikein lähde (levyn kannen perusteella olisi jäänyt kyllä kaupan hyllylle). Odotin että matsku tulisi olemaan ensimmäisen biisin “Exalted March To Decimation” perusteella tuikitavallista death/black kirnuamista, mutta tarkemman nuuhkimisen jälkeen kiekko on aromeiltaan vivahteikasta mättöjuustoa!

Koko kestonsa ajalta Hegemonylla on hyvä levoton meininki sekä selkä hiessä. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita piisaa kuin piisamirotalla maailmanloppuna – jokainen biisi on sopivan erilainen ja sisältää “solideja hookeja”, kuten eräs ystäväni tuppaa sanomaan finglishiksi.
Yksi oma lemppari on “Halter Of Bloodlines” hymnillä kuultava “ÄÄÄÄuuu!” örinämodulaatio!

Aluksi tuntui että soundit ovat jotenkin liian selkeät tämän tapaiselle luolamiesten murjomiselle, mutta juuri riffien ja kappaleiden monimuotoisuuden vuoksi parempi näin, jotta niistä saisi paremmin selvää. Vaan älköötten ymmärtäkö väärin, kyllä levy jytkyy ja jytisee komeasti! Bändi vain väistää tämän genren kliseen eli mössöisen äänivallin.

Bändi saattaa olla vain yksi monista Blasphemy-klooneista, mutta Hegemony hoitaa tonttinsa mainiosti. Levy on hyvä, mutta sen kuuntelun jälkeen en muista siitä muita kuin tuon jo mainitsemani “ÄÄÄuuu!” yksityiskohdan.

Bonuspisteet annan kuitenkin järjettömistä ja trve kvlt -taiteilijanimistä; esim. vokalistin koko nimi on Desolate Oppressor of Structural Annihilation & Fanatical Deathtitan, mutta kavereiden kesken ilmeisesti pelkästään Fanatical Deathtitan. Hurjia kavereita!

8-/10

Janne Lesonen

1. Exalted March To Decimation
2. Rise In Turmoil
3. Halter Of Bloodlines
4. Driven By Hedonistic Vice
5. Strength And Impurity
6. Fist Of Heretical Triumph
7. Desecration Paradigm
8. Ruination Sacrifice

Linkit:
https://www.facebook.com/hegemonicdeath/

JÄTÄ VASTAUS

Kommenttisi
Pistä nimesi tähän