Grillijono K.O. – Napalmia Korville (2021)

Napalmituho jää viileäksi

Nakkikiskalla on saatu vuosien saatossa tasaisesti turpaan Grillijono K.O. -yhtyeen latoessa eetteriin sinkkuja ja EP:itä, mutta nyt on se kuuluisa näytönpaikka debyyttialbumin kanssa. Keväällä julkaistu “Napalmia Korville” tarjoaa puolituntisen kattauksen rock-musiikkia jos ei nyt kahdella nakilla, niin ainakin kaikilla mausteilla – piti kurkkusalaatista tai ei!

Vaasalaiset turborockin nuoret airuet ovat toden totta kuunnelleet Turbonegronsa sun muut action-rockit à la The Hellacopters. Nopeat ja vaaralliset tilanteet koetaan bändin höyryveturin lailla etenevässä svengissä, kitarapuolella kuullaan paljon maukkaita juttuja jotka sopivat Suomen suveen kuin nakki sämpylään. Soitannollinen puoli Grillijono K.O.:lla pysyy sormikkaissa, jo vain!

Soundipolitiikka tuo mieleen toisen kotimaisen yhtyeen Huoran. Itse en niin välitä, jos punkin maailmassa peuhatessa meininki on liian siloteltua ja tuotettua. Kaipa tällä kosiskellaan laajempaa yleisöä kuin vain Vastavirran keskivertokrustia.

Bändin Facebook-sivulla kerrotaan, että kitaristi-vokalisti Lobo-Tommihämmentää korvia riipivällä tulkinnallaan”. Hienoa itsereflektointia sekä -tietoisuutta, mutta lause näin maallikkokielelle käännettynä tarkoittaa kutakuinkin näin: vokaalien korkea kimitys tuo mieleen ylimmän kerroksen parvekkeelta valittavan mummon ininän. Välillä kuullaan myös puhtaampaa luritusta, mutta eipä ne kokonaisuutta paljoa pelasta. Mitä yritän sanoa on se, että levyn lauluosuudet ovat heikointa antia ja itselle se “kurkkusalaatti”, jonka grillillä pyytäisin jättämään annoksestani pois.

Niinpä niin, hyvää musiikkia mutta kamalaa laulua. Livenä varmasti toimii selvinpäin tai kännissä – mutta se on jokaisen oma valinta se.

6½/10

Janne Lesonen

1. Ihmismadon Viimeinen Pala
2. Fuck Me Up Before You Go-Go
3. Mä Oon Sun Koira
4. Marinaadien Hauta
5. Hävittäjä
6. Koti, Uskonto ja Ilmainen Ämpäri
7. Denimsoturi
8. Bill Hicks
9. Grillijono K.O.
10. Kuluta Mut Loppuun

Linkit:
https://grillijono-ko.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/grillijonoko/
https://www.instagram.com/grillijonoko/

+ artikkelit

Musiikkidiggari jolle maistuu niin kosminen dub reggae kuin kiukkuinen black metal ja kaikkea siltä väliltä. Huumorintajuinen oman elämänsä kuningas, jolla on jyrkkiä mielipiteitä musiikista sekä ulkomusiikillisista seikoista. Harrastuksiin kuuluu englanninkielinen improvisaatiokomedia, itsensä kehittäminen sekä Seinfeld -tv-sarjan palvominen.