Devouring Star – The Arteries of Heresy (2018)

Kuva: Jutun yhteydessä mainittu yhtye/artisti/levy-yhtiö/tiedottaja ja/tai sen lähettämä lehdistö- tai promootiokuva tai kuvassa ilmoitettu valokuvaaja.

Kotimaan taivaalta sataa jälleen tuhkaa ja kaaosta, kun Devouring Star päästää ilmoille järjestyksessään uransa toisen täyspitkän. Yhtyeen doomin ja blackin välimaastossa risteilevä materiaali on herätellyt yleisössä jo positiivisia kaikuja ja on mielenkiintoista seurata, kuinka tämä uutukainen tullaan tahoillaan noteeraamaan.

”The Arteries of Heresy” alkaa painostavissa merkeissä ja esittelee heti kärkeen yhtyeen doom-metaliin nojaavaa puolta. Avausraita Consummation on yllättävan raskas ja laahaava kappale. Teos kuitenkin kehittyy hiljalleen, liikoja hosumatta. Tahtia lyödään hitaasta alusta aina kevyeeseen laukkaan, ja lopulta raivokkaaseen IT-tykkituleen. Äänimaailmaa hallitsee laulajan riipivä ulosanti sekä teemaan sopiva kolkko ja painostava tunnelma.

Albumi saavuttaa lakipisteensä puolivälin Sin Assimilationin” myötä. Väkivahva kappale edustaa hallittua tuplabasarin tahdittamaa kaaosta alusta loppuun, ja ravistelee vaikut korvista viimeiseltä takarivin rokkipoliisilta. Kuulijalle annetaan edellisen selkäsaunan jäljiltä vielä pieni hengähdystauko ennen uutta turpakeikkaa: Levyn päättävät Scar Inscriptions” sekäHer Divine Arteries” pistävät tieltään kaiken sileäksi.

”The Arteries of Heresy” ei tarjoile musiikillisesti mitään uutta, mutta tutuista aineksista on onnistuttu keittämään tuore ja maukas keitos. Albumin dynamiikka pelaa erinomaisesti: Hitaampia lyijynraskaita osuuksia ripotellaan sekaan vain antaakseen kuulijalle hieman siimaa ja kerätäkseen voimia myrskytuulen tavoin – seuraavassa hetkessä mennään taas niin, että heikompia hirvittää. Maltilliset 35 minuuttia kellottava teos jaksaa pitää otteessaan soittokerrasta toiseen, eikä materiaalia ole muutoinkaan pilattu millään ylimääräisellä kikkailulla. Devouring Star palkitsee kuulijan tarjoilemalla reilut puoli tuntia pelkkää tuhoa, kuolemaa ja hävitystä.

7/10

Markus Salmela

  1. Consummation
  2. Procreation Of Blood
  3. Sin Assimilation
  4. Star Inscriptions
  5. Her Divine Arteries

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here