Black Funeral – Scourge Of Lamashtu (2020)

Hyytävää bläkkistä ja ihan äkkistä!

Akhtya Nachttoter, tai tuttavallisemmin Michael Ford, tuo veijari Black Funeral -yhtyeensä kanssa, on ollut aktiivinen underground-hiihtelijä bändin perustamisvuodesta 1993 asti julkaisemalla tasaisesti levyjä sekä kirjoja eri projektiensa kautta. Kiirettä siis piisannut Texasissa.

Edellinen kuulemani Black Funeral -tuote oli vuonna 2003 julkaistu ”Belial Arisen”, jonka sysimusta ja minimalistisen primitiivinen black metal -nakutus teki ihastuttavan vaikutuksen. Hauskaa nähdä mitäs Nachttoterin levyrintamalle tänä päivänä kuuluu ”Scourge of Lamashtu” albumin muodossa.

Ilmeisesti hyvää, tai siis aivan kamalaa, sillä levyn soundit ovat edelleen aivan perkeleen nekrot! Homman nimi on siis lo-fi black metal -ripauksella tunnelmallisia ambient-välipaloja.

Nachttoterin dark ambient -taipumukset pääsevät levyllä oikeuksiinsa tuoden kaivattua vaihtelua sekä upean synkkiä maisemia ja mielikuvia kaikesta kireimmän kohkauksen vastapainoksi. Näin kylmästä vampyyrien ja utukku-demonien täyttämästä äänimaailmasta tulee mieleen Suomen oman Satanic Warmasterin vanhempi tuotanto.

Ensimmäinen ylistysvirsi “Kassaptu Lemuttu” on melodisella ja mieleenpainuvalla riffillä latautunut taidonnäyte, joka antaa hyvän yleiskuvan siitä mitä tuleman pitää – keskivertoa parempaa ja hyytävää black metalia. Levy ei tosiaan nouse genren uudeksi merkkipaaluksi tai uudistajaksi millään tavalla, mutta on erittäin mainio ja tutustumisen arvoinen äänite alan konkareille ja genren pariin tutustuville uusille märkäkorville.

7/10

Janne Lesonen

1. Kassaptu Lemuttu
2. The Vampyric Rabisu At The Threshold
3. Nergal (Lord Who Prowls By Night)
4. Seven Udug-Hul
5. Scourge of Lamashtu (She Who Strangles The Lamb)
6. Gidim Hul (Bloodthirst Of The Demonic Dead)
7. Pazuzu King Of The Lilu-Demons

Linkit:
https://www.facebook.com/Akhtya/
https://blackfuneral.bandcamp.com/

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here