Āter – Vullighied (2019)

Voimalla ja väkivallalla tahtoo hallita

0
129

Wesley Beernaert ei ujostele saati kursaile käydessään heti raa’alla black metal – kappaleella “’D Oere” kimppuusi play-nappulaa painettusi. Jo vuonna 1996 perustettu Āter on saanut vasta tämän kyseisen ”Vullighied”-EP:n julkaistua herra Beernaertin muiden vokalistikiireiden vuoksi. Yhden miehen Belgian black metal -sota on kaikessa suoraviivaisuudessaan lyhyt ja ytimekäs tuotos.

Āterin musiikki on erittäin kursailematonta, mutta hyvällä energialla taltioitua raakaa black metalia ja EP on ohi ennen kuin ehtii tajuta mitä juuri tapahtui. Biisit eivät ole mieleenpainuvia tahi mitenkään kummoisia, mutta näin tarjoiltuna homma toimii hienosti.

Black metalissa on yleensä kaksi voimaa jotka tekevät siitä hyvää; joko se on hengen ja/tai lihan voima. Hengellä tarkoitan sitä fiilistä, jonka kyllä tietää jos se bändiltä löytyy. Lihallisella voimalla taas tarkoitan fyysistä voimaa ja energiaa; soundeja, nauhoitustapaa, soittotaitoja ynnä muuta sellaista. Tässä äänitteessä ollaan selkeästi jälkimmäiseen kallellaan hyvässä mielessä!

Yhtyeeltä on myös hyvä pila laittaa häröin biisi “Diatomacious Ooze” bonus-raidaksi, joka sisältää konerumpuja, absurdeja sävellysratkaisuja sekä kaoottista kakofoniaa. Onhan se tämäkin biisi juuh.

”Vullighied” on kuin tehokas kesätyöntekijä putkifirmassa – on jo kämpässäsi kun suljet puhelimen, hoitaa putkiongelman käden käänteessä, juo tarjoamasi kahvit yhdellä hörpyllä, syö koko pullapitkon ja juuri ennen kuin hän poistuu paikalta, kääntyy hän ovella vielä Columbona heittämään “One more thing…” tyylillä poikkeuksellisen kummallisen vitsin mitä et oikein ymmärrä, mutta hymyilet silti kohteliaasti. Kaiken tämän jälkeen voit vain muistella sitten vanhoilla päivilläsi että “oli se kyllä hurjan tehokas kaveri se Āter!

3/5

Janne Lesonen

1. ’d Oere
2. De Strontroaper van Abjille
3. Oes Vorvoadern Vochten
4. Valkennacht
5. Diatomacious Ooze

Linkit:
https://twitter.com/AterMadness
https://atermadness.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/AterMadness/
https://vokillzforhire.com/

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here