Aetherius Obscuritas – Mártír (2020)

Ovatko vuoden 2020 ainutlaatuisimmat rääkymiset tässä?

Haha, nyt on sellaiset vokaalit, etten ole black metalin saralla vielä kuullut! Aetherius Obscuritasin vokalisti ja piru kaiken takana Viktor, omaa sellaisen kurkun, jonka rääkyminen kuulostaa joltain kiiskeä köhivältä Klonkulta. Näin äärimmäistä ja freesiä ääntä en muista hetkeen kuulleeni. Lisäksi perus corpse paintin sijaan taiteilijalla on rahkakipsiä muistuttava paksu kuorrutus naamallaan, mikä vain lisää rajuuskertoimet maksimiin!

Kiljuminen ja metalliswag ovat asia erikseen, mutta miten itse duon tarjoilema musiikki? Toinen puolisko koostuu rumpalista Zson, joka on patteriston takana oikea piripäinen pugilisti kilisytellessään, kolisutellessaan ja takoillessaan lautasia sekä kalvoja.
Kappalemateriaali on monipuolista, ja vaikka nopeusmittari näyttää hurjia lukemia, löytyy “Mártír”-levyltä myös hengähdystauko akustisen “Beyound The Walls” -kappaleen ajaksi. Harvakseltaan kuultavat puhtaat lauluosuudet jäävät lähinnä kurioositeiksi, sillä Viktorin puhdas ääni ei ole hääppöinen. Syntikoita levyllä kuullaan maltillisesti ja biisien tunnelmia vain ehostaen, ei hidastaen.

Unkarilainen Aetherius Obscuritas soittaa uutukaisellaan keskivertoa parempaa black metalia moderneilla soundeilla, mutta hullu rumpali ja uniikit vokaalit nostavat lopputuloksen tasapaksuuden yläpuolelle. Pelkästään jo Viktorin kurlailujen vuoksi tarkistamisen arvoinen suoritus!

8-/10

Janne Lesonen

1. Ilyen a vér (Blood Is Like This)
2. Marthyr
3. A vén végvivő (The Old End-Bearer)
4. Az Igaz (What ’True’ Is)
5. The Frozen Lake Of Eternity
6. Lidércpalota (Incubus Palace)
7. Beyound the Walls
8. A harag lángja (The Flame Of Wrath)
9. Destiny: Unknown
10. Pulzár

Linkit:
https://www.facebook.com/aetheriusobscuritasofficial
https://soundcloud.com/aetheriusofficial

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here