RiESA – Olipa kerran Sikakylä (2020)

Terävästi rässiä, metallia ja punkia sekoitteleva suomalainen RiESA tuo pilkettä ja piristystä suomimetalli-skeneen. Yhtyeen toinen kokopitkä ”Olipa kerran Sikakylä” on hieman jopa koominen konseptilevy, joka kertoo kymmenen kappaleen tarinan Sikakylän kummallisista asukkaista ja heidän elämästään.

Levyn kirkkaimpiin helmiin kuuluu mainio ”Circus Colosseum”, josta yhtye on tehnyt myös musiikkivideon. Kappaleessa yhdistyy yhtyeen paras poljento ja kirpeä soitto. Muita positiivisia väläyksiä on ”Päättömät” ja etäisesti jopa Metallican mieleentuova ”Moukanmoukari”.

RiESA sijoittuu musiikillaan ja outouden tavoittelullaan jonnekin Stam1nan ja Turmion Kätilöiden väliin niin hyvässä kuin pahassa. Ainakin toistaiseksi enemmän hyvässä, sillä RiESA osaa hauskanpidon ohessa soittaa myös terävästi yhteen.

Levystä on mahdollista ostaa myös pelkät kansilehdet. Elämme musiikin digikulutuksen aikaa, jona arvostus fyysisen tuotteen muotoilulle on lopahtamassa. Hienoa nähdä luovia ja ennakkoluulottomia tekoja. Nostan hattua!

Sikäkylän tarina on positiivinen konseptilevy, jossa laadukas kollektiivinen soittotaito ja ymmärrys hieman katoaa tasaiseen kappalemateriaaliin ja visuaaliseen sekametelisoppaan, jonka ytimestä ei ihan saa kiinni.

7+/10

 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here