RiESA julkaisi toisen sinkun tulevalta levyltään

Lihahärkä valikoitui sinkuksi, koska se "kuulosti vähiten sinkulta".

Kuva: Tomi Salminen

Tiedote 29.5.2020

”Älä kumarra kultaa, kumarra lihaa!” Näin julistaa punk-metalliyhtye RiESA, joka julkaisee uutta musiikkia. Syksyllä ilmestyvältä kakkoslevyltä julkaistiin jo aiemmin keväällä upealla musiikkivideolla varustettu kappale Moukanmoukari, ja nyt kaiken kansan kuultavaksi saatiin Radio Rockillakin soinut härkäisen raivokas single Lihahärkä.

Kappale syntyi RiESAlle melko perinteisin metodein: Olli sävelsi, Molli sanoitti ja sovitus luotiin yhdessä. Herra Olli kertoo sävellysprosessista seuraavaa:

”Halusin tehdä kappaleen, jota Molli ja Kolli eivät ymmärtäisi. Mutta kyllä ne perkele ymmärsivät.”

Ymmärryksen jälkeen vuorossa oli sanoittaminen à la Molli, ja tässä vaiheessa raivoavan biisin tarinaan eksyivät myös punk-bändin ruokalistat.

”Ruotsin köttbullar lyhentyi päässä muotoon köttbull, josta ruotsinenglantina saatiin sana ’lihahärkä’. Tämä kuulosti hyvältä.”

Biisin sovittaminen ja äänittäminen taas oli yhtä väkivaltaista juhlaa ja leikkiä, josta veli Kolli todistaa väkevästi seuraavaa:

”Biisissä on teurastamon soundi, ja sitä pyrittiin ylläpitämään. Raskas tatsi biisin alusta muuttuu ripeäksi laukkakompiksi, ja homma vyöryy eteenpäin kuin liukuhihnallinen ruhoja.”

Yhdessä yhtye toteaa, että kappale valikoitui sinkuksi loogisesti siksi, koska se kuulosti kaikkein vähiten singleltä, ja sehän on tässä tapauksessa erinomainen asia. RiESA kannustaakin yleisöä tutustumaan tuotokseen seuraavasti:

”Ei muuta kuin biisi soimaan, kurahousut jalkaan ja katsomaan, kuka on lihakukkulan kuningas!”

Kansikuva: Aamos Seppä

RiESA on:

Molli – laulu ja basso
Olli – kitara
Kolli – rummut

FACEBOOK | INSTAGRAM

*

Lähde: Ginger Vine Management & PR
Kuva: Tomi Salminen

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here