Kotimainen progemetalliyhtye External haki vaikutteita Björkiltä ja Ruusuilta uuteen singleensä “Against The Wind”

Kuva: Anniina Haukkaluoma
MAINOS:

Tiedote 9.10.2020

Pirkanmaalainen progemetallia soittava External on julkaissut toisen singlensä “Against The Wind”. Kappale on osa yhtyeen tulevaa lyhytsoittoa ”Stillness”, joka julkaistaan myöhemmin tänä vuonna. Tulevan EP:n kappaleet on miksannut ja masteroinut Samu Oittinen. Aiemmin syyskuussa bändi julkaisi levyltä ensimmäisen singlen “Inertia”.

Kappaleen voi kuunnella myös linkeistä:
Spotify: https://spoti.fi/2Gxh7IS
Apple Music: https://apple.co/36EKvY9
Amazon: https://amzn.to/2SAV8D8
Deezer: https://www.deezer.com/us/album/165825062
Tidal: https://tidal.com/browse/album/151352583

”Against The Wind on toinen kurkistus joukkoon kappaleita, jotka sävelsimme epävakaan kevään aikana. Halusin luoda kappaleeseen musiikillista vuoropuhelua jonkin toismaailmallisen ja orgaanisemman kanssa. Vaikutteita hain Islantilaiselta visionääri Björkiltä, kotimaisen uskaliaan popin suosikilta Ruusuilta, ja hieman myös esimerkiksi Agent Frescolta ja jopa minimalismin mestari Philip Glassilta. Keskiössä on kuitenkin tarttuva metallikappale, joka tasapainottelee eri elementtejä ja tarjoaa tarttumapintaa. Kappaleen tekstissä halusin käsitellä menneen ja nykyisen suhdetta sekä tahtoa vaikuttaa tulevaan, mutta myöhemmin vuoden aikana maailmalla tapahtuneet asiat värittivät sitä istumaan tähän vuoteen pelottavalla hyvin.”, bändin basisti Samuel Järvinen kertoo kappaleesta.

Kansikuva: Teemu Mikaél

Kokoonpano:
Aleksi Haukkaluoma – laulu, kitara
Julius Lehtonen – rummut, taustalaulu
Samuel Järvinen – bassokitara, bassosyntetisaattori, ohjelmointi, taustalaulu
Roger Lundberg – kitara, piano, taustalaulu

https://www.facebook.com/externaltheband/
https://www.instagram.com/externaltheband/

Kuva: Anniina Haukkaluoma ja Teemu Mikaél
Lähde: Inverse Records

+ artikkelit

Metalliluolan uutistoimitus. Tällä hetkellä uutisia ja tiedotteita julkaisevat Ville Krannila, Pete Alander, Mikko Huuhka ja Joni Renko.