Amanita Virosa – Original Plague (2019)

Sairaalametallin messias Amanita Virosa on palannut uudella levyllä. Kaalinkatkuinen uutukainen on järjestyksessään bändin toinen kokopitkä ja jatkaa pitkälti debyytiltä tuttua linjaa. Pieniä edistysaskelia on kuitenkin matkan varrella otettu.

Levyn pyörähtäessä käyntiin kiinnittyy huomio ensimmäiseksi soundeihin, joihin on saatu kasvatettua enemmän lihaa luiden ympärille. Ja vaikka ”Asystole” ei ollut äänimaailmaltaan surkea, kuulosti se hieman ohuelta. Toinen huomionarvoinen seikka tuli esiin muutaman kuuntelukerran jälkeen. Siinä missä debyytti aavistuksen rönsyili eikä välillä tiennyt kuunteliko munaa vai kanaa on ”Original Plaguesta” louhittu tasaisen tappava, jolta ei juuri turhaa täytettä tai heikkoja hetkiä löydy. Ja kuin pisteenä iin päällä on vokalisti Clamors todella kovassa iskussa. Mies kuulostaa paikoin lähes epäinhimilliseltä. Liekö ruokalistalla ollut niitä kuuluisia kärpässieniä…

Amanita Virosan uusin melodinen death/black -hybridi saattaa olla genressään yksi tämän vuoden yllättäjistä. Tätä asiaa varjostavat ainoastaan puuttuvat todelliset hitit, jotka nostaisivat bändin seuraavalle tasolle. Tosin levyn päättävä kolmikko ”This Night – ”Hatred Becomes Entwined” – ”Longing” liippaa todella läheltä. Jos vanhemman Dimmu Borgirin ja The Black Dahlia Murderin sekoitus kuulostaa mielenkiintoiselta kannattaa levy ottaa kuunteluun.

8/10

Marko Klingberg

1.Prelude
2.I Walk Away
3.My Enemy
4.Despair Is For The Living
5.Weak, Strong & Wise
6.Open Your Mouth
7.Armias, Ole Huorani
8.This Night
9.Hatred Becomes Entwined
10.Longing

JÄTÄ VASTAUS

Kommenttisi
Pistä nimesi tähän