Viikon kuriositeetti: kokeellista äärimusiikkia soittavalta Shark Varnishilta uusi biisi, jonka nimi ei mahdu otsikkorivillemme

Shark Varnish
Kuva: Shark Varnish

Tiedote 7.5.2020

Tamperelainen kokeellista äärimusiikkia soittava duo Shark Varnish on julkaissut uuden kappaleen, jonka nimi ei tottele ihan helpoimpia biisinimien konventioita.

Kappale “Kuinka he vapautuivat estoistaan ja pakottivat maailman seuraamaan maskuliinisuuden leikkiään (eikä katsojilla ollut muuta vaihtoehtoa kuin hylätä pyrkimyksensä ja ottaa mitä aisteille tarjottiin)” on irroitettu yhtyeen tulevalta, hieman helpommin sulateltavan nimiseltä ”KYTÖ”-albumilta.

Yhtye kommentoi ”Kappale on osa tulevaa debyyttiämme, tammikuussa julkaistun avauskappaleensa mukaisesti nimeltään KYTÖ. Albumi avautuu kirjaimellisesti kappale kerrallaan sekä meille että kuulijalle. Menetelmä edellyttää intuition varaan heittäytymistä, liiallisen analysoinnin ja suunnitelmallisuuden unohtamista sekä erityisen vahvaa uskoa siihen, että retki on palkitseva, vaikkei päämäärä näyttäydykään selkeänä. Pyrkimyksenä on ikään kuin vangita salama säilykepurkkiin tietämättä varsinaisesti voiko siihen edes koskea – ja jos voikin, onkohan se järin viisasta?

Musiikkityylimme on alati laajeneva, mutta tekijöidensä näköinen sekoitelma yhtä lailla raakoja ja aggressiivisia kuin lennokkaita ja toismaailmallisia elementtejä. Hillittömiä syntetisaattorivalleja vauhdittaa primitiivinen rummun pauke, jossain kilisee kitaran ääni ja kuiskuttelee ihminen – tai jokin sen kaltainen. Tunnelma on yhtä lailla kiinni todellisuudessa kuin sen ulkopuolella. Vähän kuin yrittäisi kertoa unessa kuulemansa vitsin, muttei millään osaa perustella mikä siinä on hauskaa. Kaiken kruunaa itsepäinen ITE-mentaliteetti ja jatkuva, kasvava tarve etsiä, löytää ja kokeilla. Party Avantgarde!”

Kuva ja lähde : Shark Varnish

JÄTÄ VASTAUS

Kommenttisi
Pistä nimesi tähän