Spell Of Torment – Infernal Death single (2017)

Kuva: Jutun yhteydessä mainittu yhtye/artisti/levy-yhtiö/tiedottaja ja/tai sen lähettämä lehdistö- tai promootiokuva tai kuvassa ilmoitettu valokuvaaja
Kuva: Jutun yhteydessä mainittu yhtye/artisti/levy-yhtiö/tiedottaja ja/tai sen lähettämä lehdistö- tai promootiokuva tai kuvassa ilmoitettu valokuvaaja

Alunperin laulaja/kitaristi Juho Kosken sooloprojektina alkunsa saanut ja kaksi demoa julkaissut Spell Of Torment osallistui hiljattain Wacken Metal Battle-kisaan voittaen Oulun semifinaalin. Kesällä Nummirockin lauteilla kisattavaan finaaliin valikoitui neljä bändiä, joista voittaja valitaan.

Yhtyeen virallinen toiminta sai alkunsa 2015, kun Tommi Tuhkala saapui hoitamaan rumpalin tonttia. Valtiollisten suoritteiden jälkeen keväällä 2016 bändiin liittyi myös toinen kitaristi Janne Karjalainen ja basson varteen saapui Miika Ojanperä. Nauhoitukset suoritettiin samana keväänä Lappeenrannassa Astia- studiolla. Spell Of Tormentin ensimmäinen virallinen fyysinen tuotos kantaa nimeä “Infernal Death”, ja sisältää kaksi kappaletta. Yhtyeen tyylisuuntana on blackened death metal. Singlestä on saatavana CD- ja 7″ vinyyliversiot.

Singlen nimiveto lähtee intromaisesella kitaroinnilla liikkeelle, rumpujen ja veret seisauttavan huudon jälkeen kappale lähtee pienen suvantovaiheen kautta kunnolla käyntiin. Nerokkuus loistaa kitaroinnin taustalla, kun kevyemmät hetket saadaan jätettyä taakse. Juho Kosken black metal-tyylinen ulosanti toimii allekirjoittaneelle paremmin kuin villasukat saappaissa. Hetkittäin kappaleissa huokuu Dissectionin klassikko “Storm Of The Light’s Bane” – niin melodioissa kuin erityisesti Kosken vokaaleissa.

“Pazuzu”– kappaleen nimikin jo viittaa bändin sanoitusten tyylisuuntaan. Tiedossa on assyyrialaisia teemoja yhdistettynä satanismiin, okkultismiin, mustaan magiaan sekä mytologiaan. Biisi alkaa mahtavalla tulituksella luoden läpikantavan tunnelman koko sovitukseen. Rumputyöskentely sekä soitinten äänimaailma on erittäin onnistunut, eikä kokonaisuus puuroudu nopeimmissakaan kohdissa.

“Infernal Death” -single on vakuuttava tuotos, luoden todella kovat ennakko-odotukset tulevalle albumille. Kesällä kaikki Nummirockiin tarkastamaan myös bändin livekunto ja kannustamaan oululaista osaamista Wackenin lauteille, sitä ennen sinkku levysoittimeen pyörimään!

4/5

Jarno Saarinen

1.Infernal Death
2.Pazuzu

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here