Verikalpa & Spell Of Torment @45 Special, Oulu 25.1.2019

Tammikuun viimeiselle perjantaille Oulun Nelivitonen oli saanut lauteilleen kaksi oman kylän bändiä, Spell Of Tormentin sekä Verikalpan.

Blackened Death Metallia soittava Spell Of Torment oli pitänyt keikkataukoa jo jonkin aikaa, mutta rivit olivat löytäneet tuolla välin virallisen olomuotonsa. Uutta tuotantoa yhtyeeltä on luvassa tämän vuoden puolella ja levy tulee kantamaan nimeä “His Tempting Ritual”.

Verikalpa taasen on tunnettu kaljanhuuruisesta peikkometallista, tietenkin Oululaisittain murtaen. Viime kesän Qstock-keikka valikoitui omalta kohdaltani viime vuoden parhaaksi konserttikokemukseksi, joten rima oli asetettu korkealle.

Spell Of Tormentin aloittaessa yleisöä ei liiemmin ollut vielä kerennyt kerääntyä paikalle. Bändin menoa tosin tämä ei haitannut. Settilista koostui pääasiassa uuden levyn kappaleista, toki mukaan mahtui myös muutama vanhempi hitti. Visuaalisesti bändi on hieman muuttanut keikkasettiään, joten Nummirockissa nähdyt veret olivat jääneet historiaan. Onko tämä sitten hyvä vai huono asia -se jääköön jokaisen itse päätettäväksi. Uudet kappaleet lupasivat mielekästä odotettavaa, aina uutukaisen julkaisupäivään asti.

Verikalpan astellessa estradille yleisö oli jo löytänyt keikkapaikalle. Settien välissä faneja jututtaessani huomasin myös, että bändin paitoja oli varsin monella päällä ja kovia biisejä odotettiin keikalta. Vaikka edellinen näkemäni Verikalpa-keikka oli kuumalla Qstockin hietikolla, oli Nelivitosessa havaittavissa yhtyeen sama positiivinen ja lämmin ilmapiiri. Kaljanhuuruisia hittejä tuli toisensa perään ja tuopit nousivat yleisössä tasaiseen tahtiin ylistäen soitantaa.

Keikkapaikkana 45 Special on tiivis ja intiimi, mutta näiden yhtyeiden osalta tila toimi hyvin. Soundit olivat kohdillaan, eikä puuroutumista havainnut tulpat korvilla. Kiitokset bändeille ja 45 Specialin henkilökunnalle hyvästä keikkaillasta!

Settilista Spell Of Torment:
1. His Tempting Ritual
2. Witches Dawn
3. Death Grief Swamp
4. Acid Rain
5. Pazuzu
6. Wrath Summoning Before Vendetta
7. Infernal Death
8. Chapel Of Doctrines

Settilista Verikalpa:
1.Viimiseen Asti
2.Kuoleman Suo
3.Neidonryöstäjä
4.Kuoppajaiset
5.Rautatammi
6.Verijuhula
7.Taistelutahto
8.Viinapiru
9.Tyrmä
10.Naulattujen Vaellus (uusi kappale)
11.Karhunkaataja (AKA: Turbokalija, uusi kappale)
12.Pahan Laulu
13.Sankari, Saatana & Kostaja (uusi kappale)

Teksti ja kuvat: Jarno Saarinen ©Metalliluola

JÄTÄ VASTAUS

Kommenttisi
Pistä nimesi tähän