Silver Lake By Esa Holopainen julkaisi ensimmäisen singlen ”Storm” tulevalta debyyttialbumiltaan

Kuva: Silver Lake By Esa Holopainen

Tiedote 26.3.2021

Amorphiksesta tutun Esa Holopaisen sooloprojektin Silver Lake By Esa Holopainen samaa nimeä kantava debyyttialbumi julkaistaan 28. toukokuuta Nuclear Blastin kautta. Albumilta on tänään julkaistu musiikkivideon kera ensimmäinen single ”Storm”, jossa vierailevana laulajana esiintyy Håkan Hemlin (Nordman).

”On todella upea fiilis päästä vihdoin esittelemään Silver Lake by Esa Holopainen -albumin tuotantoa. Ensimmäinen julkaisussa oleva biisi on Storm, jonka laulaa Håkan Hemlin. Håkanilla on todella tunnistettava, upea soundi, ja olenkin erittäin ylpeä saadessani esitellä ensimmäisenä juurikin hänen  tulkitsemansa kappaleen. Storm-videon on ohjannut Owe Lingvall, ja se on kuvattu alkuvuodesta Kanariansaarilla. Sekä itse biisi että video on maalattu isolla tunteella, mikä toivottavasti välittyy eteenpäin.”, Holopainen kommentoi.

Keväällä 2020 Holopainen sai puhelun tuottaja Nino Laurenteelta, jossa hän ehdotti soololevyn työstämisen aloittamista.

”Olin miettinyt oman levyn tekemistä jo vuosia, ja Ninon puhelu tuli juuri oikeaan aikaan. Kun Nino – joka lopulta miksasi ja tuotti koko albumin – avasi tämän mahdollisuuden, maailmanlaajuinen pandemia oli jo tuhonnut kaikki vuoden 2020 suunnitelmat ja tiesin täysin, että minulla oli ylimääräistä aikaa käsissäni. Melko pian tajusinkin, että nyt oli koittanut aika tehdä jotain omillani – ensimmäistä kertaa kolmeen vuosikymmeneen!”, Esa kertoo.

”Olen säveltänyt viime vuosina paljon musiikkia, ja kaikki ei ole kuulostanut aivan Amorphikselta. Kun Nino (Laurenne, Sonic Pump Studiosin omistaja) soitti minulle maaliskuun lopulla, minulla oli jo muutama melkein loppuun asti viety Silver Lake -kappale varastossa. Nämä kappaleet, nimeltään Sentiment, Ray of Light ja Promising Sun, toimivat koko sooloalbumin selkärankana.”

Vaikka levynteko olikin jo alkanut, albumin lopullinen suunta haki vielä paikkaansa. Täydellisen instrumentaalilevyn sijaan Esa halusi kutsua arvostamiaan solisteja vierailemaan levyn kappaleilla.

”Aluksi en oikein tiennyt, olisiko albumi puhtaasti instrumentaalinen vai olisiko mukana myös laulajia. Varmaa oli vain se, että minä en olisi Silver Laken laulaja”, Holopainen naurahtaa. ”Usein kitaristien soololevyistä tulee mieleen paljon teknisiä juttuja ja biisejä, joissa pyritään soittamaan paljon nuotteja mahdollisimman nopeasti. En juuri välitä sellaisesta musiikista. Aina kun sävellän, mietin mitä instrumentteja kappaleessa mahdollisesti on, miten ne soivat ja kuinka esimerkiksi solisti liidaa palettia eteenpäin.”

Ennen pitkää olikin aika aloittaa laulajien etsintä.

”Aloin kysellä muutamilta vanhoilta ystäviltäni ja lempilaulajiltani, lähtisivätkö he mukaan”, Holopainen kertoo. ”Onneksi pian selvisi, että Anneke van Giersbergen (ex-The Gathering, VUUR), Björn ”Speed” Strid (Soilwork), Einar Solberg (Leprous) ja Jonas Renkse (Katatonia) osallistuisivat ilomielin projektiini.”

”On sanomattakin selvää, että työskentelimme enimmäkseen etänä omista studioistamme käsin. Kaikki laulajat ovat täysiä ammattilaisia, joten minkäänlaisia ongelmia ei ollut. Osa solisteista halusi tehdä omat sanoitukset ja laulumelodiat; osalle taas kirjoitin lähes kaiken valmiiksi. En tee sanoituksia Amorphikselle, mutta oli erittäin miellyttävää laatia sanoja omalle albumilleni. Käsittelen sanoituksissa muun muassa vakavia mielenterveysongelmia, ja lisäksi olen ammentanut paljon inspiraatiota luonnosta. Muitakin aiheita toki löytyy.”

Silver Lake tarjoaa myös mukavan yllätyksen vannoutuneille Amorphis-faneille.

”Kuten kerroinkin, halusin työskennellä suuresti arvostamieni laulajien kanssa. Tomi Joutsen – Amorphiksen laulaja – on ihana ihminen ja ilmiömäinen vokalisti, joten luonnollisesti kutsuin hänet mukaan levylleni. Kuten arvata saattaa, Tomi teki erinomaista jälkeä In Her Solitude -kappaleella, joka on yksi levyn raskaimmista biiseistä”.

Levyllä on myös muutamia musikaalisia ”villejä kortteja”.

”Esimerkiksi ensimmäinen single Storm sisältää Dire Straitsin inspiroimaa, 80-lukua henkivää kitarointia”, Holopainen hymyilee. ”Lauluosuudet hoitaa arvostettu ruotsalaislaulaja Håkan Hemlin, joka tunnetaan myös nimellä Nordman. Hänen laulusuorituksensa on suorastaan lumoava! ’Villeistä korteista’ puhuttaessa Vesa-Matti Loiri on kenties kaikkein suurin yllätys. Ulkomaalaisille Loiri ei nimenä välttämättä sano mitään, mutta suomalaisille Vesa-Matti Loiri on legenda. ’Vesku’ tarjoaa vahvaa tulkintaa kaihoisalla äänellään kappaleessa Alkusointu.”

”Ensinnäkin levy on hyvin monipuolinen. Silver Lakea ei voi oikeastaan verrata Amorphikseen, mutta toisaalta sekä Amorphiksen että SILVER LAKEn materiaalissa on minun sormenjälkeni… En siis yllättyisi, jos jotkut fanit kuulisivat etäisesti yhtäläisyyksiä siellä täällä”, hän pohtii. ”Haluan korostaa, että kun työstimme Silver Laken materiaalia, mitään rajoja ei ollut. Ei lainkaan. Sen seurauksena muutamat biisit ovat todella kepeitä ja jotkut taas aika pirun raskaita.”, Holopainen kuvailee levyn materiaalia.

”Olen erittäin tyytyväinen Silver Lake -albumiin, joten toinen soololevy on ehdottomasti houkutteleva ajatus! Mitään konkreettisia suunnitelmia ei kuitenkaan vielä ole, joten aika näyttää.”, hän vielä kertoo projektin tulevaisuudesta.

Ennakkotilaa levy täältä: http://nblast.de/SL-SilverLake
Ennakkotallenna levy täällä: http://nblast.de/SilverLakeAlbumPre

 

01. Silver Lake
02. Sentiment (feat. Jonas Renkse)
03. Storm (feat. Håkan Hemlin)
04. Ray Of Light (feat. Einar Solberg)
05. Alkusointu (feat. Vesa-Matti Loiri)
06. In Her Solitude (feat Tomi Joutsen)
07. Promising Sun (feat. Björn ’Speed’ Strid)
08. Fading Moon (feat. Anneke Van Giersbergen)
09. Apprentice (feat. Jonas Renkse)

https://www.facebook.com/SilverLakeEH
https://www.instagram.com/silver_lake_eh/
https://twitter.com/Silver_Lake_EH

Lähde: Nuclear Blast
Kuva: Silver Lake By Esa Holopainen

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here