Saattoväki – Carnal Liturgies EP (2015)

[three_fourth]Tamperelainen Saattoväki on johdattanut kuolevaisia rajan toiselle puolelle vuodesta 2010. Yhtyeen tyyli moukaroida death metallia on niin perinteinen kuin voi olla ja juuri siinä hyvässä mielessä. Ennen tätä ep:tä yhtyeen nimi on tullut esille muutamaankin kertaa, mutta jotenkin en osannut pelkän nimen perusteella yhdistää musiikkigenreä. Saatetekstejä lukiessa nuoruuden into heräsi ja Saattoväki soimaan.

Heti alkuun käy selväksi, että bändin jäsenet eivät ole ihan ensimmäistä kertaa musisoimassa. Kokemus paistaa väkisinkin lävitse ja liika uhoaminen sekä musiikillisten taitojen todistelu on jätetty minimiin. Tilalle jää sopivan simppeliä, mutta sävellyksiltään mieleenpainuvaa death metal runnomista. Yhtymäkohtia voi hakea 90-luvun molemmilta aina jenkkidödiksen kuin Ruotsinkin puolelta. Groovaavaa grindiä ei ole unohdettu ja esim. Symphonies Of Sicknessin vaikutusta ei voi olla huomioimatta.

Soundillisesti jälki on sopivan rosoista ja musiikille tietä antavaa. Kitarat jyystävät aavistuksen vanhanaikaisella soundilla raskaasti. Soittimien harmoniaan on selkeästi panostettu, vaikka alkujaan musiikki voi antaakin demomaisen tunnelman. Uskon, että tätä soundia on tarkoituksella haettukin, koska se toimii helvetin hyvin kaiken nykyaikaisen muovisen ja terävän soundimaailman kustannuksella.

Ep:n ainoa “heikkous” onkin avausbiisi ”Chain Of Unwilling Flesh”, joka kuulostaa muun materiaalin rinnalla valitettavan keskinkertaiselta. Tosin tämäkin biisi hakkaa mädäntyneen ruumin sen verran kovaa kuulijan kasvoille, että spekulointi voi olla turhaa. Saattoväki pistääkin avauksen jälkeen pökköä pesään, joka huipentuu aivan uskomattomalla tavalla ”Supreme Blasphemyyn”. On nimittäin semmoinen kappale, että livenä lentää päitä irti.

En voinut olla tutkimatta yhtyeen taustoja ja ei tullut kovin suurena yllätyksenä, että yhteyksiä on bändiin nimeltä Infected Priest. Ei ole vaikeaa ennustaa, että Carnal Liturgies on yksi vuoden parhaimpia vanhan liiton death metal julkaisuja. Julkaisuformaattina on kasetti, mikä tuo nykypäivän faneille vähän työtä tämän taideteoksen hankkimisen eteen. Voi miten hyvältä se mädäntynyt ruho haiseekaan, puhumattakaan mausta.

4 ½ / 5

Juha Karvonen

saattoväki

[/three_fourth]
[one_fourth_last]
CarnalLiturgies_kansi
1. Chain Of Unwilling Flesh
2. Lusting The Terror In Her Eyes
3. Supreme Blasphemy
4. Omnipotent Devourer[/one_fourth_last]

Website | + artikkelit

Levylautasella soi raskaamman musiikin osalta lähinnä black metal, Volbeat sekä Metallica. Läheinen suhde myös 90-luvun death metaliin. Levyhyllyjä täyttävät myös itärannikon hip hop - albumit. Työstä ja musiikista jäävä vapaa-aika kuluu kuntosalilla, lätkäkaukalossa, fudiskentän reunalla sekä customoidulla harrikalla kruisaillessa. Harrastuksiin lukeutuvat myös elokuvat, tv-sarjat, vinyylit ja lukeminen. - Fire Walk With Me-