Puska Metal Festivals / Leevi Lintumäki – haastattelu

MAINOS:-Puska Metal Festival järjestetään 4.7.2015 jo viidettä kertaa. Kertoisitko mikä on Puska Metal Festival?

Silloisen bändin kanssa vuonna 2010 heräsi ajatus että mentäisiin kaveriporukalla pitämään jonnekkin pusikkoon pieni keikka. Mukaan pyydettiinkin muutama bändi lisää, ja siitä lähtikin kehittymään tälläinen ilmainen do it yourself-meiningin ulkoilmatapahtuma. Bändejä on yleensä ollut raskaan metallin puolella, mutta on usein myös nähty esim. punk- ja rock-musiikin edustajia.

Miten käytännön järjestelyt toteutetaan ja mitä viranomaislupia festarit vaativat?

Järjestelyt toimivat täysin vapaaehtoistoiminnalla, ja esiintyvät bändit ovat vahvasti mukana järjestelyissä. Äänentoisto tuodaan paikalle aina bändien toimesta yhteiskäyttöön.

Tähän asti on pärjätty tekemällä poliisille Ilmoitus yleisestä kokouksesta. Aina kun ilmoitus on tehty ajoissa, ei ole viranomaisten suunnalta ollut mitään valittamista homman suhteen, joka on hienoa.

puska 5

Miten markkinoitte tapahtumaa ja onko kaikki metallifanit tervetulleita paikalle?

Parhaiten tätä luultavasti markkinoi puskaradio. Tieto leviää melko pitkälti facebookissa. Mainosjulisteita on käyty teippailemassa jokunen vuosi.

Ehdottomasti, kaikki ovat tervetulleita paikalle. Alueella ei ole aitoja eikä rajauksia, joten kaikille on vapaa sisäänpääsy eikä ikärajarajoituksia ole.

puska3

Metalli-ihmiset ovat fiksua ja hyvin käyttäytyvää porukkaa, joten onko tilaisuuksissa ollut minkäänlaisia järjestyshäiriöitä yleisön tai ulkopuolisten toimesta?

Nimenomaan fiksua ja hyvinkäyttäytyvää porukkaa. Yleisön toimesta ei ole kertaakaan ollut mitään mainittavaa ongelmaa. Ainoa ei toivottu vieraileva tähti on muutaman kerran ollut sade, jonka takia on jouduttu pistämään pillit pussiin ennenaikaisesti.

Kerran on musiikki ollut liian kovalla poliisin korviin, mutta siitäkin selvittiin sulasssa sovussa.

Mitkä ovat nimekkäimmät yhtyeet ketkä ovat esiintyneet Puskassa?

Tapahtuman luonteen takia yleisesti esiintyjät ovat suhteellisen pieniä, mutta sanotaan nyt vaikka Cut To Fit ja Nuclear Omnicide.

Vapaa sana lukijoille? 

Tukekaa underground metalliskeneä ja tulkaa paikalle!

PUSKA METAL FESTIVAL 4.7.2015, ALK. KLO 17.00, VAPAA PÄÄSY. EI IKÄRAJOITUKSIA. 
Lauteilla:
Pussy Regurgitation
Rienaus
Damnatör
Unohdettu Tulevaisuus
Terror Cross
Grave Violator
Cut To Fit

Profiili | + artikkelit

Levylautasella soi raskaamman musiikin osalta lähinnä black metal, Volbeat sekä Metallica. Läheinen suhde myös 90-luvun death metaliin. Levyhyllyjä täyttävät myös itärannikon hip hop - albumit. Työstä ja musiikista jäävä vapaa-aika kuluu kuntosalilla, lätkäkaukalossa, fudiskentän reunalla sekä customoidulla harrikalla kruisaillessa. Harrastuksiin lukeutuvat myös elokuvat, tv-sarjat, vinyylit ja lukeminen. - Fire Walk With Me-