ROCK THE BEACH LÄHESTYY – FOO FIGHTERS KOKOAA HIETSUUN JÄTTIYLEISÖN


ROCK THE BEACH LÄHESTYY – FOO FIGHTERS KOKOAA HIETSUUN JÄTTIYLEISÖN

Suomi on tänä vuonna etuoikeutetussa asemassa kun maailman suurimpiin rockbändeihin lukeutuva Foo Fighters valitsi pääkaupunkimme yhdeksi harvoista Euroopan kiertueen pysäkeistään. Vastikään uuden singlensä ”Run” julkaissut Foo Fighters esiintyy Helsingin Hietaniemen uimarannalla 19. kesäkuuta järjestettävässä Rock The Beach -tapahtumassa. Luvassa on rockintäyteinen kesäpäivä tämän hetken kiinnostavimpien bändien parissa. Lämmittelijöinä nähdään Biffy Clyro, The Kills, Apulanta ja VANT. Tapahtuman lipunmyynti on käynyt varsin vilkkaana ja Rock The Beachiin odotetaankiin saapuvaksi lähes 25 000 hengen yleisöä. Tapahtuman lipunmyynti on parhaillaan käynnissä Ticketmasterissa.

AIKATAULU:
Tapahtuma-alue on avoinna klo 14-24.
Klo 14 avataan portit ja aloitetaan turvatarkastukset. Ravintolat ja myyntipisteet aukeavat. Ensimmäinen yhtye VANT aloittaa noin klo 15.15 ja illan päättävä Foo Fighters nousee lavalle noin klo 21.15. Soittoajat:

n. klo 15.15 VANT (UK)
n. klo 16.30 Apulanta
n. klo 18 The Kills (USA/UK)
n. klo 19.30 Biffy Clyro (UK)
n. klo 21.15 Foo Fighters (USA)

Annetut soittoajat ovat arvioituja ja saattavat muuttua. Rock The Beachin ravintola-alueet, ruokamyyntipisteet ja artistien kiertuetuotemyyntipisteet ovat avoinna koko tapahtuma-alueen aukiolon ajan. Kymmeniä tuhansia ihmisiä rannalle keräävään tapahtumaan kannattaa saapua ajoissa. Hyvissä ajoin saapumalla välttää myös parhaiten turvatarkastuksiin mahdollisesti muodostuvat jonot.

KARTAT:

Tapahtuma-alueeseen voi tutustua etukäteen festivaalin nettisivuilla: lähialueet  ja tapahtuma-aluekartta 

SAAPUMINEN JA POISTUMINEN / LIIKENNEJÄRJESTELYT:

Tapahtuma-alueelle saavutaan Hietaniemenkatua pitkin. Suosittelemme varaamaan aikaa ja juhlamieltä sekä saapumaan Hietsuun kävellen, pyöräillen tai julkisilla kulkuneuvoilla. Sisääntuloporteilla tehtäviin turvatarkastuksiin saattaa muodostua jonoja.

Kampin metroasemalta on vain vähän yli kilometrin kävelymatka rannalle, ja ratikalla pääsee vielä lähemmäksi. Joukkoliikennettä suosimalla välttyy myös ruuhka- ja pysäköintihuolilta. Bussilinja 24 kulkee sunnuntaina 18.6. ja tapahtumapäivänä 19.6. poikkeusreittiä suoraan Mechelininkatua, eikä aja Hietsun kieppiä. HSL:n Reittiopasta www.reittiopas.fi kannattaa hyödyntää sopivan reitin suunnittelussa.

Pyöräilijöille on varattu maksuton ja vartioimaton pyöräparkki Hietaniemenkadun ja Hietakannaksentien kulmauksesta. Omalla autolla ei kannata saapua, sillä tapahtumajärjestelyt eivät mahdollista pysäköintiä lähialueilla tai saattoliikennettä. Pysäköintitilaa Hietsussa on rajoitettu vaiheittain myös tapahtuman rakentamisen ja purkamisen aikana 13.-20.6. Pysäköintikieltoalueet on merkitty asianmukaisin kyltein.

Liikennejärjestelyt on suunniteltu yhteistyössä viranomaisten kanssa, jotta suuren yleisömäärän liikkuminen alueella olisi mahdollisimman mutkatonta. Tapahtuma-alueen läpi kulkeva tie, ns. Hietsun kieppi, suljetaan tapahtumapäivää edeltävänä sunnuntaina liikenteeltä ja avataan tapahtuma-alueen purkamisen yhteydessä. Myös kevyenliikenteenväylä Lapinlahdesta Birger Käcklundin raittia Hietaniemeen suljetaan sunnuntai-iltana ja avataan jälleen tiistaiaamuksi. Sunnuntai-iltana suljetaan myös reitit Taivallahden tenniskeskuksen molemmin puolin uimarannan suuntaan, reitit avataan tiistaiaamuksi.

Ympäröiville teille on odotettavissa jo festivaalia edeltävinä päivinä paljon rekkaliikennettä, joten alueella liikkuvia suositellaan varaamaan aikaa ja kärsivällisyyttä kulkureittien muutosten vuoksi. Tapahtuman järjestelyissä otetaan huomioon Hietaniemessä olevien liikeyritysten, hautausmaiden ja seurojen työntekijöiden, asiakkaiden ja vierailijoiden liikkuminen ja huoltoajo.

YLEISÖN VARUSTEET:

Aurinkoisella kelillä tärkeitä ovat päähine, aurinkolasit ja aurinkovoide. Hietaniemen ranta saattaa olla tuulinen, joten suosittelemme varustautumaan pitkähihaisella paidalla tai takilla. Sateenvarjojen tuominen on kielletty turvallisuuden sekä avattujen varjojen aiheuttamien näköesteiden vuoksi. Sateisella kelillä yleisöä kehotetaan tarvittaessa varustautumaan sadeasuin. Suosittelemme myös hyviä, säänmukaisia jalkineita, joilla jaksaa tallata sekä rantahietikolla, asfaltilla että nurmikolla tapahtumapäivän ajan.

Myyntipisteissä asioimisen nopeuttamiseksi suosittelemme ottamaan mukaan käteistä rahaa. Baarialueilla käyvät myös yleisimmät pankki- ja luottokortit.

Järjestelmäkameroiden, videokameroiden ja nauhureiden, retkikalusteiden, grillien, lemmikkieläinten, tölkkien, purkkien, alkoholijuomien, laser-osoittimien, aseiden, ilotulitteiden  sekä muiden vaarallisten aineiden tai välineiden tuominen tapahtumaan ja sen välittömään läheisyyteen on ehdottomasti kielletty. Mukaan voi ottaa enintään 0,5 litran avaamattoman muovisen vesi- tai virvoitusjuomapullon. Suosittelemme korvatulppia, joita voi myös ostaa tapahtuma-alueelta. Alueelta löytyy myös maksullinen narikka, jonne voi jättää tavaroita säilytykseen, mutta turvatarkastusten sujumiseksi suosittelemme jättämään isot reput ja laukut kotiin.

JÄRJESTELYT:

Rock The Beachissa pääsee nauttimaan musiikkitarjonnan lisäksi myös maittavasta ruoasta ja juomasta. Tapahtuma-alueelta löytyy useita erilaisia street food truckeja ja pop up -ravintoloita. Harkiten valittu juomatarjonta sopii yhteen rennon ruokavalikoiman kanssa. Perinteisten panimotuotteiden lisäksi alueelta löytyy mm. drinkki-, viini- ja samppanjabaarit, joissa voi nauttia virkistävät juomat kesän ja huippubändien kunniaksi. Bändien välilläkään aika ei käy pitkäksi, sillä Radio Rockin pisteellä konserttivieraita viihdyttää DJ. Keikkafiiliksiin voi palata tapahtuman jälkeenkin bongaamalla itsensä Ifolorin Uberflick-kameralla yleisöstä konsertin aikana otetuista kuvista.

Tapahtuma-alueelta löytyy ensiapupiste, vesipiste ja runsaasti vessoja. Alueelta voi ostaa korvatulppia. Pääportin yhteydessä on maksullinen tavarasäilytys. Ikäraja Rock The Beachiin on 5 vuotta. Alle 14-vuotiaat vain täysi-ikäisen huoltajan seurassa. Jokainen alueelle tulija tarvitsee oman lipun. Osa tapahtuma-alueesta on rajattu anniskelualueiksi. Tapahtuma-alueelta löytyy infopiste, josta voi kysellä löytötavaroiden perään.

ESTEETÖN TAPAHTUMA:

Esteettömyydestä löytyy lisätietoa tapahtuman nettisivuilta.

LIPUT:

Rock The Beach liput ovat myynnissä Ticketmasterissa. Liput ovat palvelumaksuineen alkaen 88,50 euroa. Lippuja ei vaihdeta rannekkeisiin, vaan niillä pääsee alueelle vain kerran sisään.
Feel Vegas Priority-paketit: www.eventsclub.fi

Nettisivut www.rockthebeach.fi
Facebook www.facebook.com/rockthebeachfinland

www.foofighters.com
www.biffyclyro.com
www.thekills.tv
www.apulanta.fi
www.wearevant.com

www.livenation.fi

 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here