Rienaus/Wakboth – Split (2019)

Digitaalisen musiikin kulta-aikana fyysisten split-levyjen julkaisu on hiukan erikoista. Tätä voi tietenkin puida siihen sopivilla alustoilla vaikka maailmanloppuun asti, mikäli siltä tuntuu. Edellä mainittuun julkaisumuotoon on joka tapauksessa päätynyt viime syksyllä kaksi suomalaista äärimetalliyhtyettä.

Uudempaa aaltoa edustaa vuonna 2009 perustettu Rienaus, jonka ulosanti on vahvasti sidoksissa perinteiseen suomalaiseen ja norjalaiseen mustaan metalliin kireine rääkylauluineen ja sirkkelikitarointeineen.

Sävellyksiltään Rienauksen osuudet eivät ole huonoja, mutta valitettavasti paras A-luokka jää myös saavuttamatta, sillä ne väkevimmät koukut jäävät uupumaan. Tällaisenaan yhtye tarjoilee mukiinmenevää black metallia, joka taustamusiikkina toimii hyvin.

Wakboth sen sijaan edustaa kokeneempaa kaartia. Jo vuodesta 1995 kasassa ollut rytmiryhmä tarjoilee oman tummanpuhuvan musiikkinsa vahvasti thrashilla maustettuna. Vanha koulukunta haiskahtaa myös Wakbothin sävellyksissä mutta tyylipuhtaan black metallin sijaan tulevat mieleen Deströyer 666:n kaltaiset groovempaan materiaaliin kallellaan olevat kokoonpanot.

Rienaus ja Wakboth antavat splitillään reilun puolituntisen katsauksen yhtyeiden musiikkiin. Näistä viimeksi mainittu vetää pidemmän korren sävellystensä puolesta. Ne tarttuvat paremmin kuin flunssa päiväkodissa. Kokonaisuutena julkaisu on viihdyttävä ja jos genret tuntuvat edes jollain lailla omilta niin kannattaa ottaa levy haltuun.

7/10

Marko Klingberg

1.Rienaus: Uuden Ajan Valo
2.Rienaus: Fall Of The Nazarene
3.Rienaus: Pimeässä
4.Wakboth: Circle Of Death
5.Wakboth: Summon The Lord
6.Wakboth: Monument
7.Wakboth: Jeesus Perkele ( Terveet Kädet cover)

 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here