Planistry julkaisi singlen ”Man On The Moon” tulevalta albumiltaan

”Man on the Moon” on Planistryn toinen single heidän syyskuussa ilmestyvältä ”Confucktion” albumiltaan.

Kappale kertoo henkilöstä joka on elänyt elämäänsä kuin viimeistä päivää ja on viimein tullut pisteeseen, jossa vaihtoehtoina on ottaa vastuuta teoistaan tai päätyä kulkemaan ”seinien läpi”. Moderni bluesrock -kappale, tarttuvalla groovella. Kappaleen musiikkivideolla on yhteys vuoden 1902 mykkäelokuvaan ”A Trip To the Moon”, jolla on merkittävä rooli elokuvahistoriassa. Lainaus on kunninosoitusta taiteen ajattomuudelle. Joku on jo ehkä kuullutkin raakaversion kappaleesta.

Bändin historia on pitkä ja vaiheikas, vaikka nykyinen Planistry -nimen alle muodostunut 5-henkinen ryhmä on ollut laajemman yleisön tietoisuudessa vasta muutaman vuoden. Konsepti-albumiksikin kutsuttavan ”Confucktionin” kappaleet nitoutuvat toisiinsa liittyen bändin biisintekijän Tarmo Tikkisen historiaan ja koskettavaan tragediaan Parikkalassa 2000-luvun ensimmäisellä vuosikymmenellä. Tällöin pientä paikkakuntaa riivasi nuorten aikuisten itsemurhakierre, jonka vuoksi muutoin niin paratiisinomainen pikkukylä sai ylleen suruhunnun ja päätyi useaksi vuodeksi itsemurhatilastojen kärkeen. Tilanteita läheltä seurannut Tikkinen on soittanut niiltä päiviltä saakka useissa bändeissä, mutta historian karistaminen ja pieneltä paikkakunnalta ponnistaminen on pitkittänyt osaltaan nyt 32-vuotiaan miehen muusikon uraa. Vasta muutettuaan Lappeenrantaan vuonna 2008 Tikkinen alkoi löytämään kontakteja pidemmälle vietävään bändikokoonpanoon. Esimerkiksi laulaja JP Suomalainen ja basisti Anssi Lohko ovat alkuperäisiä Planistryn jäseniä. Saadakseen bändiä seuraavalle tasolle, Tikkinen muutti Pk-seudulle 2015 ja aloitti pian ”Confucktion” -albumin kirjoittamisen. Albumi on omistettu näiden ihmisten muistolle sekä heidän läheisilleen.

”Parikkala on kokoluokaltaan kylä, jossa kaikki tuntevat toisensa jollain lailla. Musiikin teko on ollut minun keinoni järjestellä ajatuksiani ja käsitellä menetyksiä. Moni heistä oli meidän pitkä aikaisia lapsuuden ystäviä, koulukavereita, kämppiksiä, naapureita, bändikavereita tai muuten vain osa kaveripiiriä. En voi edes kuvitella kuinka vaikeaa heidän vanhemmillaan ja läheisillään on ollut”, kertoo Tikkinen.

Planistry on:
JP Suomalainen: Laulu
Tarmo Tikkinen: Kitara/taustalaulu
Anssi Lohko: Basso
Juho Krouvi: Rummut
Lauri Mustamaa: Kitara

Nimen Planistry alkukirjaimet tulevat lyhenteestä Pla, eli Parikkala.

JÄTÄ VASTAUS

Kommenttisi
Pistä nimesi tähän