Malefic By Design – Definitive Indication Of Supremacy (2018)

”Kiinnostaisiko ottaa kuunteluun? Tää on jotain death metallia.” Näillä sanoilla minulle tarjottiin turkulaisen Malefic By Designin debyyttiä ”Definitive Indication Of Supremacy”. Hiukan vastahakoisesti otin levyn vastaan sillä kansitaide tai biisien nimet eivät varsinaisesti houkutelleet kuuntelemaan. Kuvittelin myös että genrenä olisi vanhan koulukunnan kuoloa, josta on ylitarjontaa tällä hetkellä. Tai siltä ainakin tuntuu.

Mikä yllätys odotti, kun vihdoin kaiken vatvomisen jälkeen sain lykättyä kiekon soittimeen. Lyhyen ja turhan) intron jälkeen ilmoille kajahtaa black metallilla leikittelevä, mutta enemmän modernimpaan kuoloon kallellaan oleva ”Sickness Of Christ”. Pätevän pelinavauksen jälkeen kuultava ”Impending Doom” lyö yllätysvaihteen silmään ja esittelee rankemman meuhkaamisen ohella kevyemmän ja melodisemman bändin. Paikoin While Heaven Weptin progressivisemman tunnelmoinnin mieleen tuovat osiot istuvat kuin hansikas käteen bändin muuten kovin vihaiseen ulosantiin. Pisteet tästä.

Sama vire jatkuu läpi levyn eikä notkahduksia, introa ja outroa lukuun ottamatta, juuri kuulla. Mustaa metallia, kuoloa sekä melodioita sovitetaan saumattomasti yhteen. Levyn puolivälissä kuultava ”Salvation For Everyone” niputtaa yhteen bändin eri osa-alueet: Dimmu Borgiriin kallellaan olevasta sinfonisesta black metallista siirrytään kevyemmän maalailun ja melodisen kuolon kautta takaisin mustaan metalliin saumattomasti. Edellä mainittu kappale on yksi parhaista joita hetkeen on kaiuttimista kuuloelimille hyökännyt.

Ja vaikka yhtye on ollut kasassa vasta muutaman vuoden, koostuu Malefic By Design kovista tekijöistä. Taustalta löytyy m.m. sellaisia bändejä kuin Ablaze In Hatred sekä Devastracktor. Vuosien kokemus näkyy ja kuuluu kaikessa, sävellyksiä ja sovituksia on mitä ilmeisimmin mietitty pitkään ja hartaasti.

Äänimaailma on lähes tulkoon ainoa asia, josta pitää antaa pieni miinus. Periaatteessa kaikki on kunnossa: soittimet erottuvat toisistaan ja soundit ovat kirkkaat, mutta tämän kaltaisessa musiikissa toivoisi olevan hieman enemmän potkua ja massaa. Tällä lähestymiskulmalla kappaleet kuulostavat valitettavan ohuilta.

”Definitive Indication Of Supremacyn” myötä sai jälleen kerran opetuksen siitä, että ennakkoluulot ovat pahasta. Kuunnelkaa uutta musiikkia ja kuunnelkaa paljon. Ties mitä helmiä sieltä valtavasta massasta vielä löytyy.

8/10

Marko Klingberg

1.Descending Sirens Of Evil
2.Sickness Of Christ
3.Impending Doom
4.Enslaved By Birth
5.Repress The Oblivious
6.Frozen Phantoms
7.Salvation For Everyone
8.Medieval Beliefs
9.Counterstrike / Despise
10.Regenerated Reflections
11.At The Gates
12.Satanic Harmony

JÄTÄ VASTAUS

Kommenttisi
Pistä nimesi tähän