Joensuulainen melodeath-yhtye Foredoomed julkaisi ”Worldfire”-nimisen singlen tulevalta kakkoslevyltään.

Tiedote 1.3.2019

Ammattimaista studiokamaa nollabudjetilla? Metalliyhtye Foredoomed julkaisi sinkun tulevalta kokopitkältään.

Joensuulainen melodeath-yhtye Foredoomed julkaisi ”Worldfire”-nimisen singlen tulevalta kakkoslevyltään. Bändi yhdistelee tunnetusti musiikissaan raskaampaa death metallia herkempiin osuuksiin, missä myös koskettimet ja suuret melodiat luovat bändille omintakeista tyyliään. ”Worldfire”-single kertoo syvällisen tarinan, joka on verrattavissa siihen, kuinka Ikaros lensi liian lähelle aurinkoa.

Foredoomed työstää tulevaa albumiaan tapansa mukaisesti kotiolosuhteissa näyttääkseen, että unelmia voi seurata pienemmälläkin budjetilla. Yhtye pyrkii olemaan mahdollisimman omavarainen, eli kaikki asiat tehdään itse niin pitkälle kuin mahdollista. Bändiltä hoituukin niin äänitykset kuin videoiden ja kuvien editoimisetkin. Mutta sillon tällöin, esimerkiksi promokuvia ottaessa, apua on saatu myös kavereilta. Pienen yhtyeen budjetti on rajallinen, joten rahat tulee sijoittaa tarkasti.

“Lauluäänityksiä varten loimme ylimääräisistä PVC-putkista, nippusiteistä ja peitoista äänieristetyn rakennelman, jonka ristimme Bermudan kolmioksi”, laulaja-kitaristi Atte kertoo.

Aten mainitsema Bermudan kolmio:

Kaikkien instrumenttien ja laulujen äänitykset tapahtuvatkin siis kotiolosuhteissa ilman kalliita studioaikoja. Nykyteknologia antaa hyvät mahdollisuudet musiikin tuottamiseen, jos jaksaa käyttää aikaa asioiden opetteluun. Monen vuoden pitkäjänteisen työn tuloksena laulaja-kitaristi Atte miksaa bändin musiikin, mistä syntyy bändin oma soundi.

Mutta ihan kaikkea bändi ei kuitenkaan itse tee:

“Masterointi on yksi osa-alue musiikin tuotantoprosessissa, jossa turvaudumme bändin ulkopuoliseen apuun. Worldfiren tapauksessa käännyimme Mika Jussilan raudanlujaan kokemukseen ja olemme erittäin tyytyväisiä lopputulokseen”, basisti Eetu toteaa.

Kuinka bändi onnistui? Kuuntele biisi:

Linkit:
Facebook: https://www.facebook.com/foredoomedband
Instagram: https://www.instagram.com/foredoomedband/
Nettisivut: http://foredoomed.net/

Lisätietoa bändistä: http://foredoomed.net/band/

+ posts

Metalliluolan uutistoimitus. Tällä hetkellä uutisia ja tiedotteita julkaisee Ville Krannila, Pete Alander, Mikko Huuhka ja Joni Renko.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here