Enragement – Burned, Barren, Bloodstained ( 2017)

Teknisen death metallin saralla on Suomessa ollut valtava aukko jota saapuu paikkaamaan Enragement. Kyseessä on Nummelassa vuonna 2006 ja sittemmin helsinkiläistyneen yhtyeen toinen kokopitkä. Bändin debyytti, ”Omnimalevolence Of Man” julkaistiin omakustanteena 2014 ja jäi valitettavan rajallisen massan herkuksi. Toivon mukaan Inverse Recordsin kautta levykauppoihin saapunut ”Burned, Barren, Bloodstained” saavuttaa suuremman kuulijakunnan, sen verran kovat kortit bändi iskee tällä kertaa pöytään.

Tuon edellä mainitun ”tech deathin” ( Archspiren kieroihin koukeroihin on vielä matkaa…) lisäksi Enragementin musiikista voi löytää grindcorea, black metallia sekä old school death metallia. Bändi ei siis anna rajoittaa itseään ahtaisiin genrekarsinoihin vaan täyttää aihiot ennakkoluulottomasti juurikin kappaleiden ehdoilla. Hyvinä esimerkkeinä toimivat esimerkiksi ”Mass Of A Thousand Suns” joka tarjoaa kohkaamisen ohella doomin nopeuksissa operoivaa ja vatsanpohjaa kourivaa murskaamista sekä videonakin julkaistu, lähes eeppisiin mittoihin yltävä ”Blood For The Sun God” joka itämaisine riffeineen sekä kuoroineen tarjoaa jotain erilaista muuhun levyyn verrattuna. Myös  Nile vaikutteinen ”To Become Earth” yllätti ainakin allekirjoittaneen positiivisesti.

”Burned, Barren, Bloodstained” kuulostaa tuoreelta ja erilaiselta mutta kuitenkin jollain tavalla tutulta ja levyä kuunnellessa ei voi olla kuulematta pieniä viittauksia esimerkiksi sellaisiin bändeihin kuin The Black Dahlia Murder, Origin sekä jo kertaalleen mainittu Nile. Tuohon viimeiseen ehkä enimmäkseen sen takia koska kuten yhdysvaltalaiset, niin myös Enragement luottaa kolmen erilaisen vokalistin voimaan. Tämä myös kuuluu levyllä.

Albumista ei etsimälläkään tahdo löytää huonoja puolia ja levy kuulostaakin melko omaperäiseltä mikä on melko harvinaista nykypäivänä. Ja vaikka musiikki tempaakin mukaansa alusta alkaen niin useammankin kuuntelukerran jälkeen löytyy jotain uutta. Tästä syystä voikin vain miettiä mitä herroilla on tarjota seuraavalla kerralla?

8½/10

Marko Klingberg

 1. River Of Corpses
 2. Dead Flesh Treasury
 3. Raining Bodyparts
 4. Mass Of A Thousand Suns
 5. Divine Catatonia
 6. Ashen Unity
 7. As The Acid Burns
 8. To Become Earth
 9. Blood For The Sun God
 10. Armed Redeemer
 11. Smite The Impure

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here