Goresoerd – Antikeha (2016)

MAINOS:

Goresoerd on grindcorea sekä death metallia luova virolainen yhtye. Bändi ei ole kovassa suosiossa, vaikka sen tuotanto on sulavaa. Goresoerd esiintyi Tampereen Rockfestissä vuonna 2019.

“Antikeha” (suom. vasta-aine) on Goresoerdin viides studioalbumi, joka koostuu yhdeksästä death- sekä groove metallia yhdistelevästä viron kielellä lauletusta kappaleesta. Bändin muu tuotanto on pääosin grindcorea, joten “Antikeha” on eräänlainen poikkeavuus.

Levyn biisit ovat täynnä rosoista adrenaliinilla höystettyä aggressiivisuutta, johon yhtyeen laulaja tuntuu purkavan tunteensa. Kappaleet ovat soundeiltaan kaikki samanlaisia, joten värikkyys sekä monimuotoisuus on asia, joka tältä levyltä puuttuu. Vaihtelevuutta on hankala löytää edes yksittäisistä biiseistä, tempo säilyy tasaisena jokaisessa kappaleessa.

Vaihtelevuutta kaipaava “Antikeha” on kokonaisuudessaan voimakas, ja albumi ei jätä kuuntelijaansa kylmäksi. Levyn kohokohta “Neetud” vetää ihon toisinaan kananlihalle. Viron kieli tekee levyn kuuntelusta mielenkiintoista.

7-/10

Kimi Huttunen

1. Põhjast
2. Neetud
3. Antikeha
4. Raamat
5. Värd
6. 66
7. Lõikus
8. Valudes
9. Elajas

+ artikkelit

Metallikulttuurin suurkuluttaja. Minulle toimivat monet eri metalligenret sekä osin myös punk ja rock. Parhaalta kuitenkin maistuu death metalin sisältämät elementit. Asun niin sanotusti kaukana kaikesta, eli lähimpään keikkapaikkaan Oulun Hevimestaan minulla on yli kuuden tunnin ajomatka.