Vernissa Rot Festin ohjelmisto valmis

Kuva: Jutun yhteydessä mainittu yhtye/artisti/levy-yhtiö/tiedottaja ja/tai sen lähettämä lehdistö- tai promootiokuva
Kuva: Jutun yhteydessä mainittu yhtye/artisti/levy-yhtiö/tiedottaja ja/tai sen lähettämä lehdistö- tai promootiokuva

Tiedote 12.6.2019

Vantaan Tikkurilassa 13.–14. syyskuuta järjestettävä Vernissa Rot Fest täydentää bändikattauksensa seitsemällä kovalla kotimaisella ja yhdellä venäläisvieraalla. Joukkoon mahtuu sekä legendaarisia pioneereja että lupaavia tulokkaita, jotka kaikki lähestyvät black ja death metalia omasta kulmastaan.

Impaled Nazarene lienee sen suuremmitta esittelyittä tuttu niin partakoruposereille kuin pakkomielteisille underground-nörteillekin. Miltei kolmen vuosikymmenen taival ei ole bändin särmiä pyöristänyt, vaan nelikon nuclear metal raikaa riistinnaulitun huoran vuonna 2019 entistäkin vittuuntuneempana. Laajamittaiset kiertueet ovat kuitenkin takanapäin, ja bändi keskittyy tätä nykyä valikoituihin yksittäisvetoihin, joten tässä harvinainen tilaisuus todistaa Impaled Nazarenen armoton livehyökkäys kotikentällä.

Suomalaisen black metalin pahamaineisin räyhähenki Azazel esittelee uudistuneen kokoonpanonsa Vernissa Rot Festissä. Bändi työstää parhaillaan kolmatta täyspitkäänsä ”In Manus Tuas Satanas” keulamies Lord Satanachian johdolla, joten myös uutta materiaalia saatetaan hyvinkin kuulla syyskuussa. Joka tapauksessa, luvassa on varmasti pitelemätöntä kaaosta ja demonista rienausta!

Purtenance kuuluu niihin suomalaisen death metalin harvoihin uranuurtajiin, jotka onnistuivat julkaisemaan pitkäsoiton jo 1990-luvun alkuvuosina ennen katoamistaan varjoihin, ja nokialaisten toinen tuleminen on ollut tämän vuosituhannen vakuuttavimpia kansainväliselläkin mittapuulla. Koottuaan rivinsä uudelleen 2012 yhtye on todistanut elinvoimaisuutensa julkaisemalla kaksi täyspitkää ja kaksi lyhytsoittoa sekä soittamalla lukuisia murskaavia keikkoja niin Suomessa kuin ulkomailla. Uusi vokalisti Aabeg Gautam liittyi kokoonpanoon viime kesänä, ja nykymuotoinen Purtenance saapuu syyskuussa Vantaalle näyttämään, että muinainen liekki roihuaa yhä kirkkaana.

Pietarilainen Monastery Dead on paiskonut suoraviivaista death metaliaan jo vuodesta 2004 Six Feet Underin kaltaisten jenkkinimien jalanjäljissä. Kolmen albumin ja lukuisien soitettujen keikkojen myötä tiukasti yhteen hitsautunut venäläisryhmä palaa rankaisemaan länsinaapureitaan Vernissa Rot Festin merkeissä.

Haminan Witchcraft on kerännyt ansaittua huomiota demoillaan ja muilla pienjulkaisuillaan, joilla kuuluu maailmanlaajuisen black/death metal undergroundin pimeimpien syövereiden petomainen perintö. Osansa on ollut myös kolmikon verta ja riivattua tunnelmaa tihkuvilla live-esiintymisillä, joista päästään lähitulevaisuudessa nauttimaan Pohjois- ja Etelä-Amerikassa asti. Tuhotaan Vernissa nyt kuitenkin ensin!

Harvoihin kokonaan suomeksi asiansa esittäviin death metal -bändeihin kuuluvan Korpsesoturin synkässä ja vanhakantaisessa kurituksessa riittää nopeutta ja brutaalia voimaa, mutta mukana on myös aimo annos tarttuvuutta. Vainajastakin tutun Juha Ahlforsin kipparoima yhtye julkaisi loppuvuodesta esikoistäyspitkänsä “Malus Corpus” ja on sen jälkeen päässyt keikkailun makuun niin Suomessa kuin ulkomailla.

Azgaroth on nuori pääkaupunkilaiskokoonpano, joka rikastaa melodista black metaliaan folkahtavilla sävyillä maalaillen monipuolisia tunnelmia voitokkaista taisteluista pohjoiseen melankoliaan. Viimevuotisen debyyttialbumin “Ikiunten mailla” myötä yhtye on tuonut musiikkinsa myös lavoille ja tulee soittamaan eittämättä tähän mennessä suurimman keikkansa Vernissa Rot Festissä.

Darkfjeld lisää nuorta vantaalaisedustusta festivaalin kattaukseen hyökkäävällä mutta melodisellakin yhdistelmällään black ja death metalia. Vasta viime vuonna perustettu viisikko on juuri julkaissut jo toisen voimannäytteensä ”Divide Et Impera” -EP:n, ja on alkanut hioa livekuntoaan keikkailemalla kotiseudullaan.

Tapahtuman koko kattaus: death metal legenda UNLEASHED (SWE), äärimmäistä raakuutta sylkevä BLACK WITCHERY (USA), Harvinainen kotikenttä keikka IMPALED NAZARENELTÄ, mielipuoliset tykittäjät BENIGHTED (FRA), black/death metallia murjova Black Witcheryn esiaste IRREVERENT (USA), Venäläinen MONASTERY DEAD (RUS), sekä kotimaiset: AZAZEL, PURTENANCE, CADAVERIC INCUBATOR, WITCHCRAFT, CANNIBAL ACCIDENT, AMPUTORY, (PSYCHOPARALYSIS), KORPSESOTURI, AZGAROTH, SATANIC TORMENT, DARKFJELD sekä NEUROSURGERY.

Tapahtumaan on myynnissä rajoitettu määrä kahden päivän lippuja Early bird -hintaan 53€ 30.6. asti, josta eteenpäin hinta on 63€. Mikäli tapahtuma ei myy loppuun 1.8. mennessä, tulevat yhden päivän liput myyntiin hintaan 38€. Ennakkoliput myy Liveto.

Vernissa Rot Fest on sallittu kaikenikäisille, ja molempien lavojen läheisyydestä löytyy rajatut anniskelualueet.

Tarkemmat tiedot päivittyvät nettisivuille: rotfest.velmu.net

Kuva: Markus Salmela ©Metalliluola

JÄTÄ VASTAUS

Kommenttisi
Pistä nimesi tähän