Uusi tribuuttiyhtye Faijas con Dio julkaisi videon Dio-klassikosta ”Stand Up And Shout”

Faijas con Dio. Rumpali Samuli Häkkilä (vas.), kitaristi Manu Marttinen, laulaja Pasi Kivioja ja basisti Jani Hongisto. Kuva: Samuli Häkkilä

Tiedote 24.4.2020

Heavy-legenda Ronnie James Dion kuolemasta tulee kuluneeksi kymmenen vuotta 16. toukokuuta. Suomalaisisien perustama Faijas con Dio keskittyy soittamaan erityisesti Dio-yhtyeen ensimmäisten albumeiden musiikkia, jota harvemmin kuulee livenä.

Tribuuttibändi Faijas con Dio kertoi olemassaolostaan tiistaina 14. huhtikuuta 2020 julkaisemalla somekanavillaan treenikämppävideon Dion ensimmäisen levyn avaustykityksestä ”Stand Up And Shoutista”.

Yhtye tähtää keikoille heti, kun se on mahdollista. Ensimmäistä keikkaa suunniteltiin ennen koronavirusta jo tälle keväälle 16. toukokuuta, jolloin tulee kuluneeksi 10 vuotta Ronnie James Dion kuolemasta.

Laulaja Pasi Kivioja:

Haluamme tällä bändillä kunnioittaa Dion musiikkia, jolla on ollut valtavan iso merkitys meille kaikille. Nyt livekeikkojen tekeminen ei ole mahdollista, mutta heti kun on, täältä pesee.

Faijas con Dio sai alkunsa vuoden 2018 lopulla baari-illan vitsistä, josta syntyi yhtyeen nimi. Nimi viittaa bändin jäsenten Dio-fanitukseen ja siihen, että kaikilla bändin jäsenillä on lapsia.

Rumpali Samuli Häkkilä otti vitsin tosissaan ja ehdotti talvella 2019 Astralion-kitaristi Manu Marttiselle Dio-tribuuttibändin perustamista. Laulajaksi pyydettiin kovana Dio-fanina tunnettu Pasi Kivioja ja basistiksi Häkkilän Fire Action -bändikaveri Jani Hongisto.

Kivioja on esittänyt omien bändiensä kanssa Rainbow’ta, Black Sabbathia, Iron Maidenia ja muita 1970- ja 80-luvun heviklassikoita jo vuosia. Marttinen ja Häkkilä puolestaan soittavat omien bändiensä lisäksi yhdessä myös Iron Maiden -tribuuttiyhtyeessä Rare Maidenissa.

Dion soittaminen on ollut miesten haave jo vuosia, mutta muut bändikiireet ovat siirtäneet projektin alkua.

Yhtye keskittyy aluksi lähinnä Dion kahden ensimmäisen levyn biiseihin. Treenilistalla on myös Dio-aikakauden Rainbow-klassikoita, kuten ”Kill The King” ja ”Stargazer”. Myöhemmin settiilistaa on tarkoitus laajentaa.

Kitaristi Manu Marttinen sanoo:

”Holy Diver” ja ”The Last In Line” ovat Dion huikean uran mestariteoksia, joiden tahdissa kokonainen hevisukupolvi kasvoi aikuisiksi. Biisejä on hauska soittaa ja uskomme, että meidän versiomme tekevät kohtalaisesti oikeutta myös alkuperäisen Dio-kokoonpanon esityksille.

Faijas con Dio
Pasi Kivioja, laulu (Atrum Materia, Pasi Helena, Hard Rock Buffet)
Manu Marttinen, kitara (Astralion, Rare Maiden)
Samuli Häkkilä, rummut (Fire Action, Rare Maiden)
Jani Hongisto, basso (Fire Action)

Settilista 2020:
Stand Up And Shout
We Rock
Last In Line
Straight Throught The Heart
Egypt (The Chains Are On)
Stargazer
Don’t Talk To Strangers
Shame On The Night
Rainbow In The Dark
Holy Diver
Kill The King

https://www.facebook.com/faijascondio/

Video: Joni Koivumäki
Kuva: Samuli Häkkilä

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here