MAINOS:Aiemmin nokialaisena tunnettu Tuhdimmat Tahdit Metal Festival järjestettiin Tampereen Ratinanniemessä 16.-17.6.2023. Festivaalikävijöitä hemmoteltiin musiikin lisäksi myös erittäin helteisellä säällä. Viikonlopun aikana esiintymässä oli yhteensä 23 suomalaista ja kansainvälistä bändiä. Metalliluola oli paikalla molempina päivinä.
Perjantaina Verikalpa potkaisi festivaalit käyntiin päälavalla. Muut päivän esiintyjät olivat Transworld Identity, Ensiferum, Prestige, Bloodred Hourglass, Dynazty, Lordi, Mors Subita, Dead by April, Diablo ja pääesiintyjänä Beast in Black.
Alueella oli kaksi lavaa – Tuhtilava (päälava) ja Tahtilava (kakkoslava) – joiden välillä vuoroteltiin näppärästi. Taukoja ei juuri musiikissa tullut, paitsi kakkoslavaa (Tahtilava) varjostaneiden teknisten ongelmien vuoksi, jotka jatkuivat harmillisesti lähes koko festivaalin läpi. Teknisistä haasteista ja viivästyksistä huolimatta kaikki orkesterit pääsivät esiintymään ja festivaalikansa pysyi tyytyväisenä.
Pieneltä alueelta löytyi kaikki mitä festarikävijä tarvitsee – tulikuumat bajamajat, makkaraperunaa ja kebablautasta myyviä ruokakojuja, festivaalihepeneitä, merkkari, ja janoisille rivi baaritiskejä, joista valita. Kuumuudessa oluthanojen sijaan jonoa muodostui kuitenkin lähinnä alueen yhdelle ja ainoalle vesipisteelle, mikä ei olisi sääennustetta katsoessa pitänyt tulla yllätyksenä. Onneksi asia huomioitiin ja yön aikana hanojen määrä oli moninkertaistunut, sekä oman juomapullon koko nostettiin 1.5 litraan.
Lauantaina Tuhdimpi Bändiskaba -bändikilpailun voittaja Carnival Academy sai kunnian olla ensimmäinen esiintyjä päivään heräilevällä festivaalialueella. Seuraava esiintyjä, Heavy Metal Perse, houkutteli kävijöitä alueelle jo suuremman määrän. Lauantaina esiintymässä olivat myös Antony Parviainen Trio, Turmion Kätilöt, Metalite, Wolfheart, Shereign, Before the Dawn, Brymir, Mokoma, Swallow the Sun ja pääesiintyjänä Battle Beast.
Kaikin puolin Tuhdimmat Tahdit -festivaali oli miellyttävä kokemus. Festivaalialue oli melko pieni ja viihtyisä, eikä kävijöitä ollut tungokseksi asti. Sijainti keskeisellä paikalla Tampereen keskustassa helpotti alueelle saapumista ja esimerkiksi festivaalialueen ulkopuolella poikkeamista kesken päivän, jos sellainen tarve oli. Pääesiintyjien jälkeen poistuminen alueelta onnistui myös helposti ilman sen suurempaa ruuhkautumista.
Tuhdimmat Tahdit järjestetään Tampereen Ratinanniemessä jälleen ensi vuonna 5.-6.7.2024. Vuoden 2024 Early Bird -liput ovat nyt jo myynnissä. Metalliluola jää mielenkiinnolla odottamaan, mitä bändejä festivaalille kiinnitetään ensi kesäksi.

Kuvagalleriat:

Battle Beast

Beast In Black

Bloodred Hourglass

Brymir

Carnival Academy

Dead By April

Diablo

Ensiferum

Heavy Metal Perse

Lordi

Metalite

Mokoma

Mors Subita

Prestige

Shereign

Swallow The Sun

Transworld Identity

Turmion Kätilöt

Verikalpa

Antony Parviainen Trio plays Iron Maiden

Wolfheart

Kuvat ja teksti: Meea Salmela

Meea Salmela
+ artikkelit