Tomi Joutsenen Sinisthra palaa levytyskantaan 15 vuoden tauon jälkeen

Miika Storm Photography

Tiedote 20.3.2020

Vuosituhannen alkupuolella Nevergreenistä Sinisthraksi muuntautunut lohjalaisyhtye julkaisee seuraajan vuoden 2005 debyytilleen ”Last of the Stories of Long Past Glories”, joka ilmestyy nyt myös ensimmäistä kertaa kaikissa yleisimmissä digipalveluissa. Toukokuussa Rockshots Recordsin kautta julkaistava kakkoslevy kantaa nimeä ”The Broad and Beaten Way”, ja se on saanut nimensä ja pitkälti myös inspiraationsa John Miltonin eeppisestä runoelmasta ”Kadotettu paratiisi” vuodelta 1667.

”Ottihan se aikansa, mutta nyt taitaa maaliviiva häämöttää ja voi viimeinkin olla melko helpottuneissa tunnelmissa. Edellinen levy ilmestyi 15 vuotta sitten, ja koska on tärkeää takoa kun rauta on kuumaa, tyrkätään uutta putkeen näinkin tiukalla tahdilla. Totta puhuen se rauta taisi jo pikkuisen päästä jäähtymään, joten myös tämä takominen on osoittautunut hieman odotettua vaivalloisemmaksi.
Tulevan albumin kappaleet sävellettiin aika pian esikoisen jälkeen, ja äänityksetkin ehdittiin aloittaa jo vuonna 2008, mutta hommat tyssäsivät alkumetreillä mm. julkaisijan puutteeseen. Aikaa on myös vierähtänyt muissakin touhuissa, Tomi kun oli ja on edelleen kiireinen vuodesta toiseen Amorphis-kuvioissa, ja muutkin jäsenet ovat julkaisseet levyjä mm. The Puritan, Rottendawn ja Corpse Molester Cult -yhtyeiden kanssa”, yhtyeen rumpali Erkki Virta taustoittaa pitkään kestänyttä julkaisuprosessia.

Sinisthra – Unrevealed (esikoislevyltä Last of the Stories of Long Past Glories (2005)

KOKOONPANO
Tomi Joutsen – laulu
Markku Mäkinen – kitara
Erkki Virta – rummut
Timo Vainio – koskettimet
Marko Välimäki – kitara
Janne Telen – basso

DISKOGRAFIA
Last of the Stories of Long Past Glories (Arise 2005)
Promo EP (2008)
The Broad and Beaten Way (Rockshots 2020)

https://www.facebook.com/Sinisthra/

http://www.rockshots.eu/

Lähde: Metal Asylum Productions
Kuva: Miika Storm

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here