Tamperelainen Shark Varnish julkaisi uuden kappaleen ”Pakanallinen spektaakkeli”

0
39
Kuva: Jussi Mankkinen

Tiedote 16.2.2020

Shark Varnish, kokeellista äärimusiikkia luova duo Tampereelta, on julkaissut YouTubessa sekä Bandcampissä kappaleen ”Pakanallinen spektaakkeli”, joka kysyy kysymyksen: onko sinun uhrimenot koskaan menneet pieleen? Ikään kuin metsään, keskellä metsää?

https://sharkvarnish.bandcamp.com/track/pakanallinen-spektaakkeli-2

Yhtye kommentoi:

Kappale on osa tulevaa debyyttiämme, tammikuussa julkaistun avauskappaleensa mukaisesti nimeltään ”KYTÖ.” Albumi avautuu kirjaimellisesti kappale kerrallaan sekä meille että kuulijalle. Menetelmä edellyttää intuition varaan heittäytymistä, liiallisen analysoinnin ja suunnitelmallisuuden unohtamista sekä erityisen vahvaa uskoa siihen, että retki on palkitseva, vaikkei päämäärä näyttäydykään selkeänä. Pyrkimyksenä on ikään kuin vangita salama säilykepurkkiin tietämättä varsinaisesti voiko siihen edes koskea – ja jos voikin, onkohan se järin viisasta?

 

Musiikkityylimme on alati laajeneva, mutta tekijöidensä näköinen sekoitelma yhtä lailla raakoja ja aggressiivisia kuin lennokkaita ja toismaailmallisia elementtejä. Hillittömiä syntetisaattorivalleja vauhdittaa primitiivinen rummun pauke, jossain kilisee kitaran ääni ja kuiskuttelee ihminen – tai jokin sen kaltainen. Tunnelma on yhtä lailla kiinni todellisuudessa kuin sen ulkopuolella. Vähän kuin yrittäisi kertoa unessa kuulemansa vitsin, muttei millään osaa perustella mikä siinä on hauskaa. Kaiken kruunaa itsepäinen ITE-mentaliteetti ja jatkuva, kasvava tarve etsiä, löytää ja kokeilla. Party Avantgarde!

Diskografia:
Tappaa kotona ja puutarhassa (digi/kasetti 2016)
Split w/ Vainoa (digi/kasetti 2018)
Live @ La Barre 2018 (digi 2019)
Kytö (digi/? 2020)

Linkit:
sharkvarnish.bandcamp.com
facebook.com/sharkvarnish
instagram.com/sharkvarnish

Kuva: Jussi Mankkinen

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here