Suotana – Land Of The Ending Time (2018)

Kuva: Jutun yhteydessä mainittu yhtye/artisti/levy-yhtiö/tiedottaja ja/tai sen lähettämä lehdistö- tai promootiokuva tai kuvassa ilmoitettu valokuvaaja.
Mainos:
Saarihelvetti

Rovaniemeltä kajahtaa jälleen. Melodista metallia työstävän Suotanan toinen täyspitkä ”Land Of The Ending Time” on nähnyt päivänvalon. Debyyttialbumi “Frostrealm” otettiin hyvin vastaan ja uusi albumi jatkaa samaa kylmää, mutta melodista linjaa. Debyytin jälkeen on tapahtunut miehistönvaihdoksia, mutta saappaat on täytetty ehdottomasti asiansa osaavilla miehillä. Laulaja Tuomo Marttisen ulosanti on selkeämpää ja Tommi Neitolan taitavissa käsissä taittuvat kosketinsoittimet tuovat levylle omat mausteensa.

Levyn kansitaide ja promokuvat kertovat albumista paljon, kylmiin talvimaisemiin uppoutuu väkisin ja viileän pohjoistuulen voi tuntea jopa alkukesän auringon lämmittäessä poskipäitä. Ennakkoon julkaistut “Troutrace” ja “Into The Ice” antavat kuulijalle hyvän kuvan, mitä levyltä on odotettavissa. Erittäin vauhdikasta ja melodista metallia, unohtamatta kuitenkaan suomalaista kylmää tunnelmointia.

Vauhdikkaimmista kappaleista nostaisin edellä ensin mainitun ja “Wolfchasersin” oivallisiksi näytteiksi niskalihasten kasvattamiseen. Syvempiin vesiin mentäessä “Autumn Awaits” ja “Mission Suicide” saavat aika ajoin ihokarvat nousemaan pystyyn ja varsinkin “Mission Suiciden” melodiat työntyvät syvälle ihon alle kasvaessaan kerrostalon kokoiseksi järkäleeksi. Ehdottomasti tämän vuoden kovimpia yksittäisiä kappaleita!

Äänimaailmaltaan “Land Of The Ending Time” on erittäin selkeä ja huonoa sanottavaa soundeista on vaikea löytää. Vaikka yhteneväisyyksiä löytyy Northeriin ja Wintersuniin, on bändi löytänyt omat vahvuutensa ja näyttänyt kykynsä taistella samoilla areenoilla edellä mainittujen yhtyeiden rinnalla.

Suotanan “Land Of The Ending Time” on kuin koskenlasku kevätauringon sulattaessa joen törmälle muodostuneita jääveistoksia. Rankimmissa koskissa väistellään veitsenteräviä karikoita ja jääkylmiä pärskeitä, kun taas tyynemmillä osuuksilla tasataan noussutta pulssia. Levy on ehdottoman hyvää jatkumoa debyytille ja tarpeeksi monipuolinen myös pidempään pureskeluun.

8+/10

Jarno Saarinen

1. Alku
2. Troutrace
3. Sorrowl
4. Into The Ice
5. Thousands Of Forests
6. Autumn Awaits
7. Wolfchasers
8. Mission Suicide
9. Land Of The Ending Time

JÄTÄ VASTAUS

Kommenttisi
Pistä nimesi tähän