Spell Of Torment – Son Of Mourning EP (2017)

Oululaisen blackened death metallia soittavan Spell Of Tormentin aiempi singlelohkaisu ”Infernal Death” tuskin jätti ketään kylmäksi, mutta tällä kierroksella rima on nostettu vielä korkeammalle. Edellisen julkaisun ilmapiiri on polkaistu huoletta kylmemmän black metallin suuntaan, kuitenkin pysyen yhtyeen tunnistettavassa soundissa. ”Son Of Mourning” -EP tarjoilee kolmen kappaleen annoksen melodista black metallia sekä muistoja legendaariselta 1990-luvulta. Ja pelkästään positiivisessa mielessä.

Vaikka biiseistä huokuu black metallin kulta-aika, on kosketuspintaa jätetty myös niille joita tuo aika ei hirveämmin kosketa. Tämän kaltaisille EP:n kakkosraita ”Under The Spell Of Torment” antaa varmimman elämyksen. Avaus- ja päätöskappaleet puolestaan iskevät kehiin silkkaa pahuutta, kuitenkaan kopioimatta suoraan kahden vuosikymmen takaisen ajan suurimpia tiennäyttäjiä. Päätös- ja nimibiisi ”Son Of Mourning” tarjoilee EP:n melodisimman ja ehdottomasti uskaliaimman vedon, ottaen allekirjoittajalta selkeän paalupaikan.

CD:n ulkoasu on myös kohdallaan: komea kansitaide, perinteiset fontit teksteissä ja mustavalkopromokuva corpse painteilla. Soundimaailma on hyvässä tasapainossa, eikä tuotokseen ole (onneksi) lähdetty hakemaan autenttista äänimaailmaa 1990-luvulta, esimerkiksi nauhoittamalla hommaa kasaan perunametodeilla.

Jos kavahdat black metallissasi “old school” viboja, ysärisyntikoita tai jopa rokkaavia melodioita, tuskin tämä julkaisu on sinulle. Jos sen sijaan vastasit kaikkiin ylläoleviin mieltymyksiin kyllä, on ”Son Of Mourning” ehdottomasti tutustumisen arvoinen levy. Kaikille bändin ystäville EP jättää suuret odotukset ensi vuonna ilmestyvän uuden täyspitkän julkaisun suhteen.

4+/5

Jarno Saarinen

1.Chapel Of Doctrines
2.Under The Spell Of Torment
3.Son Of Mourning

JÄTÄ VASTAUS

Kommenttisi
Pistä nimesi tähän