Skull Altar – Second Assault EP (2018)

Kuopiolaisen Skull Altarin ”Second Assault” -EP on nimensä mukaisesti bändin toinen tuotos. Yhtye on ottanut vaikutteita etenkin 80- ja 90-lukujen thrash metal-yhtyeistä. Saatekirjeen mukaan riffeihin on tarttunut myös hieman death metalia, ja tämänlaisia vivahteita demolla voi kieltämättä tarkkakorvainen huomata.

Kolmen jäsenen voimin biisit demottanut projekti ei ole löytänyt tarpeeksi taitavaa rumpalia riveihinsä, joten demo on nauhoitettu rumpukoneen osaamisen varassa. Mieluitenhan tämän tyylistä musiikkia kuuntelee oikean rumpalin ollessa kapuloiden varressa, mutta kone ajaa asiansa olosuhteiden ollessa mitä ovat. Tietty thrash-asenne rummuista jää kuitenkin uupumaan. Onneksi tilannetta paikkaavat etenkin yksinkertaiset mutta toimivat kitarasoolot. Myös vokalisti hoitaa oman tonttinsa kohtalaisen hyvin, vaikkei tässä genressä laulajalta mitään sulosointuja odotakaan.

Perinteisen thrash metalin vaikutteita ei voi olla huomaamatta: kappaleiden kaava ei nimittäin tunnu muuttuvan missään vaiheessa. Tempo pääsee hidastumaan vain pieniksi hetkiksi. On tietenkin hyvä, että energiasta pidetään kiinni, mutta pientä monimuotoisuutta kappaleet kaipaisivat. Huonoja biisit eivät missään nimessä ole, ne vain muistuttavat hieman liikaa toisiaan.

Livenä demon biisit toimisivat todennäköisesti parhaiten, kotisohvalla niistä ei oikein saa kunnollista otetta. Silti asiaan kuuluva energia tarttuu kuuntelijaan juuri sen verran, että demon jaksaa kuunnella mielellään ilman valittamista. Seuraavalle julkaisulle olisi hyvä saada osaava ja ennen kaikkea oikea rumpali, sekä enemmän luovuutta biisejä tehdessä. Kompastuskivistään huolimatta ”Second Assault” on toimivaa thrashia alusta loppuun, ja potentiaalia löytyy varmasti vielä parempaan.

3/5

Aleksi Hurme

1. Chaos Remains
2. Condemnation
3. Embed to Trenches
4. Lord of Destruction
5. Insanity Define

https://www.youtube.com/watch?v=gtM1sy9Mc5U

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here