Skeletal – Dreadful Life (2017)

Kuva: Jutun yhteydessä mainittu yhtye/artisti/levy-yhtiö/tiedottaja ja/tai sen lähettämä lehdistö- tai promootiokuva tai kuvassa ilmoitettu valokuvaaja
Kuva: Jutun yhteydessä mainittu yhtye/artisti/levy-yhtiö/tiedottaja ja/tai sen lähettämä lehdistö- tai promootiokuva tai kuvassa ilmoitettu valokuvaaja

[three_fourth]Jyväskylässä vuonna 2007 perustettu death metal – yhtye Skeletal on viimein saanut ensimmäisen täyspitkänsä pihalle. Yhtyeen edellinen EP ”Rotten Inside Out” vuodelta 2014 oli lihaisa paketti vanhan liiton kuolonmetallia. Skeletal ei ole muuttanut kaavaa vaan debyytillä vedellään hyvin pitkälti samoja verisiä latuja kuin kolme vuotta sitten. Soundit ovat suhteellisen karut ja hyvin livemäiset. Vokalisti Samuel Lehikoinen korisee mallikkaasti ja kitarat kunnioittavat selvästi 90-luvun taitteen eurooppalaisten yhtyeiden ulosantia. Bändin musiikissa on vaikutteita myös 80-luvun lopun pimeälle puolelle kumartaneista thrash – yhtyeistä. ”Dreadful Life” onkin pintapuolisiesti erittäin primitiivinen ja karu matka ajassa yli 25 vuotta taaksepäin.

Valitettavasti bändin voimavarat eivät vielä riitä täyttämään täysmittaista albumia. Vahvan avauskaksikon ”Death Works Overtime” sekä ”Sewers of this World” jälkeen sävellyksistä ei löydä samanlaista voimaa kuin hetkittäin. Kauhuelokuvamaisen instrumentaalin ”Life And Dread ” sijoittaminen levyn keskiväliin on omituinen ratkaisu, joka keskeyttää mädäntyneen ruumiin operoimispuuhat harmittavalla tavalla. Spiritismi-istuntoihin tämä henkimaailmaan peilaava välisoitto sopii kumminkin hyvin. 33-minuuttinen levyn valonpilkahduksiin voi laskea myös doomahtavan raskaan ja jyräävän ”Reaching Out:in”.

Skeletalin ”Dreadful Life” on parhaimmillaan todellista jyräystä vanhan liiton hengessä. Riiffit viiltävät ja horjuttavat mielenterveyttä niin kuin death metallin kuuluukin. Valitettavasti biisimateriaali on muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta valitettavan keskinkertaista jättäen kokonaiskuvan hiukan sekavaksi ja viimeistelemättömäksi. Skeletal – jäsenien ei kumminkaan pidä mennä arkkuun makaamaan, vaan puskettava yhä kovemmalla intensiivisyydellä uutta materiaalia ulos.  Potentiaalia löytyy!

7-/10

Juha Karvonen

[/three_fourth]
[one_fourth_last]

1. Death Works Overtime
2. Sewers of this World
3. Leap of Faith
4. Life and Dread
5. Downward Spiral
6. Reaching Out
7. Ravaged
8. Return to the Grave[/one_fourth_last]

JÄTÄ VASTAUS

Kommenttisi
Pistä nimesi tähän