Raskasta Joulua @Wanha Areena, Hyvinkää 15.11.2019

Suurta suosiota nauttiva Raskasta Joulua -kiertue aloitti 15-vuotisjuhlakiertueensa Hyvinkäältä 15.11.2019 Wanha Areenalta. Historiallinen ympäristö sopii hyvin sekä joululaulujen että äärimetallin esittämiseen. Steelfest järjestetään vuosittain samoissa tiloissa huolimatta matalan tilan akustisista haasteista. Upea miljöö antaa kuitenkin paljon anteeksi. Vaikka soundien kanssa tälläkin keikalla oli välillä haasteita, niin kokonaisuutena jäätiin paljon plussan puolelle.

Raskasta Joulua -keikoilla on vaihtuva miehistö ja paikalle haalitaan kuin puulaakimatsiin ne, kenellä on aikaa. Tosin laulajien taso on niin kova, että vertaus puulaakipeliin ontuu pahasti. JP Leppäluoto, Antti Railo, Antony Parviainen, Tuple Salmela ja Bernie Shaw ovat kukin kuningastason laulajia ja toivat omilla tulkinnoillaan kappaleihin persoonaa ja tunnetta. Yleensä keikoilla on ollut myös naislaulaja, mutta Hyvinkäälle ei saatu Floor Jansenia, Elize Rydia tai Tarja Turusta.

Yleisöä oli myös kiitettävästi paikalla huolimatta Suomen Huuhkajien EM-karsintapelistä. Kisapaikan varmistuessa konsertin aikana Antony Parviainen huudatti yleisöä ja pieni hetki omistettiin Suomen maajoukkueelle.

Illan aikana kuultiin kaikki perinteiset joululaulut suhteellisen tuttuina versioina. Bernie Shaw luonnollisesti tulkitsi kappaleet englanniksi mutta muuten mentiin tutulla kaavalla.

Keikan tunteikkain anti ei ollut legendaarinen Uriah Heepin vokalisti Bernie Shaw tai muut kovan luokan laulajat vaan Hyvinkään Nuorisokuoron lyhyehkö – hieman liian lyhyt omasta mielestäni – esiintyminen ”Varpunen Jouluaamuna” -kappaleen aikana. Perinteinen ja kaunis kappale sai uuden ulottuvuuden miltei 20 nuoren muodostamasta kuorosta.

Koko konseptin perustanutta kitaristi Erkka Korhosta varmasti miellyttää Raskasta Joulua -konserttien vuosia jatkunut nousujohteinen menestys. Yleisö löytää paikalle ja joulumielen synnyttämiseen nämä keikat auttavat jaksamaan kauppakeskushelveteissä pyörimisen.

https://www.raskastajoulua.com/

Raportti ja kuvat: Pete Alander

JÄTÄ VASTAUS

Kommenttisi
Pistä nimesi tähän