Porispere 2018 ohjelmisto on valmis – päiväkohtaiset esiintyjät julkaistu!

Kuva: Jutun yhteydessä mainittu yhtye/artisti/levy-yhtiö/tiedottaja ja/tai sen lähettämä lehdistö- tai promootiokuva tai kuvassa ilmoitettu valokuvaaja.

Tiedote 21.3.2018

Porisperen ohjelma on nyt valmis: Kirjurinluotoon karauttavat vielä muun muassa D-A-D (DK), Venom Inc. (UK) sekä kova joukko kotimaisia Mokomasta Maj Karmaan ja Pyhimyksestä Von Hertzen Brothersiin!

Tanskalaisen hard rockin klassikkoyhtye, vuonna 1982 perutettu D-A-D nauttii Suomessa suurta suosiota. Yksitoista studioalbumia julkaissutta yhtyettä on toivottu innolla myös Porispereen jo pitkään. Nyt monien toive toteutuu, kun solisti Jesper Binzerin johtama kvartetti esiintyy Kirjurinluodon Lokkilavalla lauantaina 4. elokuuta.

Porisperen metallisen kulttiruudun täyttää puolestaan brittiläinen Venom Inc. Heavy metalin pioneereihin kuuluva Venom-yhtye on hajautunut nykyään kahdeksi, joista tämä kaksi vuotta sitten perustettu trio käyttää Inc.-päätettä nimessään. Kokoonpanoon kuuluvat Mantas, Abaddon ja Tony ”Demolition Man” Dolan eli samat miehet, jotka pyörittivät Venomia vuosina 1989–1992. Venom Inc. julkaisi elokuussa debyyttialbuminsa ”Avé”. Livenä kolmikko keskittyy kuitenkin lähinnä Venom-klassikoiden soittamiseen.

Myös kotimaisia täkyjä riittää: suomithrashin kestosuosikki Mokoma julkaisee kymmenennen pitkäsoittonsa toukokuussa, ja bändi saapuu kesäkiertueellaan myös Porispereen. Pitkän linjan kansanvillitsiä, suomipunk-yhtye Klamydia viettää kolmekymppisiään tarjoamalla Porisperessä tiukan setillisen klassikkokipaleitaan. Lisäksi harvakseen keikkaileva superyhtye WÖYH! nähdään ensi kertaa Kirjurinluodossa.

Myös rap-kansalle riittää tarjontaa aivan alan huipulta. Loppuunmyytyä kevätkiertuetta paraikaa viettävä Pyhimys saapuu puhuttelemaan Porispere-kansaa lauantaina 4. elokuuta. Pyhimyksen Kynnet, kynnet -hittiä on kuunneltu Spotifysta jo lähes seitsemän miljoonaa kertaa.

Jo kahdeksatta kertaa järjestettävän Porisperen promoottori Harri Vilkuna toteaa, että festivaalin tekemisessä on alusta ollut vahvana hauskanpitoelementti, eli itseä ei oteta liian vakavasti.

Tämä on ikään kuin vahingossa alkanut näkyä myös ohjelmistoa rakentaessa. Perjantain ja lauantain artistivalinnoissa tärkeänä kriteerinä nimittäin on, että onko kyseisen artistin tahtiin mukava repiä olutta. Usein tulee kuittia siitä, että Porisperessä esiintyvät samat artistit. Nyt voin todeta, että meidän 32 artistista peräti 17 on Porispere-debytantteja.

Liput Early Bird-hintaan S-etukortilla 15.4. osoitteesta www.lippu.fi/porispere

Porispere Porin Kirjurinluodossa 3.–5.8.2018.
www.porispere.fi

Porisperen 2018 esiintyjät päivä- ja lavakohtaisesti:

PERJANTAI 3.8.
Lokkilava:
Vince Neil (USA)
Stam1na
Michael Monroe
Mokoma
Energialava:
Battle Beast
Mira Luoti
S-Tool
Sirkus:
OZ
Kari Peitsamo
The Holy
WÖYH!

LAUANTAI 4.8.
Lokkilava:
D-A-D (DK)
Klamydia
Disco Ensemble
Olavi Uusivirta
Von Hertzen Brothers
Energialava:
Gasellit
Venom Inc. (UK)
The Exploited (UK)
Maj Karma
Pyhimys
Eläkeläiset
Sirkus:
Mara Balls
Rättö & Lehtisalo
Teksti-TV 666
Penniless
Death Design

SUNNUNTAI 5.8.
CHEEK
Isac Elliot
Ellinoora
Tuure Boelius

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here