Pain & Turmion Kätilöt @Hevimesta, Oulu 18.11.2016

”Täällä täpötäysi Hevimesta”, lainaten Tamperelaisen viihdeohjelman urheilutoimittajaa. Marraskuiseen sateiseen iltaan oli Oulun Hevimestan alakertaan varattu disco-iltamat. Kun kotimaisen industrial metallin kärkinimi Turmion Kätilöt ja Ruotsin vastaavan tittelin omaava Pain löivät rystysensä yhteen, ei illan tanssisalia tarvinnut kahdesti miettiä.

Kiertueen järjestäjänä toimi tällä kertaa Nem Agency. Yleisöä oli valunut paikalle ajoissa, eikä toimittajan saapuessa hurjia jonoja ollut vielä syntynyt. Tällä kertaa Hevimestassa ei nähtykään lämmittelijöitä, vaan kaksi pääesiintyjää, joista Turmion Kätilöt sai kunnian aloittaa illan.

Jo ennen keikkaa tanssilattialta kuului Kätilöiden nerokasta lyriikkaa mullilauman toteuttaessaan omia ulosantitaitojaan. Heti ensimmäisistä tahdeista alkaen yleisö oli silminnähden mielissään illan tarjonnasta. Eikä synkkyydestä ollut tietoakaan, kun kuunteli vokalistien MC Raaka Peen ja Spellgothin humoristisia välispiikkejä. Hatunnoston paikka lienee myös Spellgothin alusasulle, jota saatiin hieman ihailla kappaleen ”Teurastaja” aikana. Kumivaate on periaate! Myös äänentoiston osalta keikka oli menestys. Instrumentit erottuivat hyvin ainakin lavan etuosaan ja vokaaliosuudet eivät peittyneet näiden alle. Onneksi tällä kertaa tulpatkin löytyivät korviin, kiitos kaverini. Settilistaan oli valikoitunut erittäin onnistunut kattaus sisältäen jokaiselta levyltä materiaalia. Keikan loppupuolella saatiin myös lavalle Pain-yhtyeen nokkamies Peter Tägtgren laulamaan kappaletta ”Grand Ball”. Äärimmäisen onnistunut veto bändiltä! Turmion Kätilöt näyttivät kuka määrää ja päiden yläpuolella vellova nyrkkimeri oli varmasti yksi Hevimestan historian suurimmista.

Pain käynnisti oman rutistuksensa uusimman albuminsa ”Coming Home” aloitusraidalla ”Designed To Piss You Off”. Pakkopaidassa heiluva kitaristi/laulaja Tägtgren otti yleisönsä varmalla otteella haltuun ja koko keikan ajan haltioituneet fanit jaksoivat laulaa kappaleita nokkamiehen mukana. Varsinkin bändin klassikkokama sai tanssilattian ja sen ympäristön liekkeihin, esimerkkeinä shown viimeiset kappaleet ”Same Old Song” ja encorena kuultu ”Shut Your Mouth”. Tägtgren pyörähti esityksen aikana pikaisesti myös baaritiskillä yleisön seassa laulaen. Kappaleen ”Call Me” toiseen säkeistöön saatin taustalauluihin Sabaton-yhtyeestä tuttu Joakim ”Jocke” Brodén, tosin vain hieman verhon takaa kurkkien. Peterin ääni jaksoi kantaa läpi esityksen hienosti, vaikkei tiukimmat huudot enää lähteneetkään vanhaan malliin. Keikan päättyessä koko bändi kävi kumartamassa kiitoksensa loppuunmyydylle Hevimestalle.

Jos iltamaa olisi ajatellut Suomi – Ruotsi maaotteluna, tuomareilla olisi ollut täysi työ saada päätös siitä kummalle bändille kultainen pokaali luovutettaisiin. Suurkiitos yhtyeille, järjestäjille, yleisölle ja tietysti aina niin mukavalle Hevimestan henkilökunnalle! Sään jumalille voisin haistattaa pitkän V*tun märän ”jalkarättisateen” luomisesta taksitolpalle haahuillessani. Jos olisin hyvä ruotsissa, heittäisin tähän jonkun nokkelan päätöksen, mutta tällä kertaa jätän tämän vain tähän. Kiitos ja Tack!

Teksti ja kuvat: Jarno Saarinen ©Metalliluola

Turmion Kätilöt setti:

Silmät Sumeat
Rehtori
Hyvissä Höyryissä
Paha Ihminen
Sinä Saatana
Verta Ja Lihaa
Teurastaja
Hades
Tirehtööri
Grand Ball (feat. Peter Tägtgren)
Pyhä Maa
Suolainen Kapteeni
Lataa Ja Varmista

Pain setti:

Designed To Piss You Off
Suicide Machine
The Great Pretender
A Wannabe
Zombie Slam
Monkey Business
End Of The Line
It’s Only Them
Pain In The Ass
I’m Going In
Coming Home
Call Me (feat. ”Jocke” doll)
Dirty Woman
Same Old Song
Shut Your Mouth

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here