My Funeral – Harder Than This Life EP (2016)

Kuva: Jutun yhteydessä mainittu yhtye/artisti/levy-yhtiö/tiedottaja ja/tai sen lähettämä lehdistö- tai promootiokuva tai kuvassa ilmoitettu valokuvaaja.
Kuva: Jutun yhteydessä mainittu yhtye/artisti/levy-yhtiö/tiedottaja ja/tai sen lähettämä lehdistö- tai promootiokuva tai kuvassa ilmoitettu valokuvaaja.
MAINOS:


[three_fourth]Kotimaisen 2000-luvun thrash metalin ykkösnimiin kuuluvan My Funeralin ”Harder Than This Life” – EP jatkaa mättämistä viime vuonna julkaistun Violence Academy-hengessä. Levyn teemana toimivaväkivalta paistaa läpi sanoitusten lisäksi myös itse musiikissa. My Funeralin tapa tehdä perinteistä thrashmetalia on juuri oikea: tapporiffiä toisen perään, aggressiiviset sanoitukset, asenne kohdalleen ja kaikki taidot käyttöön.

Albumin avausraita ”Future Violence” tuntuu toimivalta sekoitukselta modernia ja vanhaa thrashia pumppaavin rytmeineen. Voisi helposti kuvitella kappaleen soivan useammallakin kuntosalilla. Biisin sanoitusten mukaisesti aggressiota on hengitetty EP:n teon aikana. Meno jatkuu samalla tempolla myös levyn kakkosraidalla ”It’s All ’Bout The Pride”, joka itselleni jäi mieleen yhtenä EP:n kohokohdista.

Levyn tiukin biisi on kuitenkin lyriikoita myöten alle kolmeen minuuttiin mahdutettu ”…And More Violence”-myllytys. Hampaat ovat kurkussa jo pelkästään avausriffin voimasta. ”…And More Violence”on malli esimerkki hyvin tehdystä ja tappavasta thrash-moukaroinnista.

Lähinnä Arch Enemy – yhtyeen kappaleiden kitarointeja mukaillen alkava ”Seek The Truth” poikkeaa muista levyn kappaleista rauhallisuutensa puolesta, eikä alkulevyn aggressiota enää kuulu. Kyseinen kipale onkin selvästi levyn heikoin. Sen haikeus ei oikein toimi kaiken vihan ja väkivallan keskellä. EP:n päättävällä nimiraidalla ”Harder Than This Life” meno nopeutuu hieman, muttei samaan vauhtiin kuin levyn ensimmäisillä raidoilla. Sanoitukset näyttävät kertovan yhtyeen kotikaupunkiin liittyvistä muistoista. Eikä biisi ole ollenkaan huono tapa päättää EP, vaikka väkivalta ei enää olekaan läsnä.

Kokonaisuudessaan Harder Than This Life on tiivis paketti täynnä murhanhimoa, joka ei kuitenkaan viimeisten kappaleiden takia pursua yli äyräiden. Levy on äänitetty kiitettävän hyvin. Kappaleet on saatu sovitettua ilman pahempia epäkohtia. My Funeral todistaa tällä näppärällä EP:llä olevansa vahvoilla genren tulevaisuuden suhteen, ja mitä todennäköisemmin yhtyeestä tullaan kuulemaan vielä.

4/5

Aleksi Hurme


[/three_fourth]
[one_fourth_last]
my-funeral
01. Future Violence
02. It’s All About The Pride
03. … And More Violence
04. Seek The Truth
05. Harder Than This Life[/one_fourth_last]

Website | + artikkelit

Levylautasella soi raskaamman musiikin osalta lähinnä black metal, Volbeat sekä Metallica. Läheinen suhde myös 90-luvun death metaliin. Levyhyllyjä täyttävät myös itärannikon hip hop - albumit. Työstä ja musiikista jäävä vapaa-aika kuluu kuntosalilla, lätkäkaukalossa, fudiskentän reunalla sekä customoidulla harrikalla kruisaillessa. Harrastuksiin lukeutuvat myös elokuvat, tv-sarjat, vinyylit ja lukeminen. - Fire Walk With Me-