Mörbid Vomitin esikoisalbumi ”Doctrine of Violence” julkaisussa 23.10.15

MAINOS:mörbid vomit

Lahdesta ponnistava, vuonna 2012 perustettu Mörbid Vomit esittelee täysimittaisen oppilauselmansa death metalista ja väkivallasta lokakuun 23. päivä. Debyytti kantaa nimeä ”Doctrine of Violence” ja sen julkaisijana toimii Spinefarmin perustajana tunnetuksi tulleen Riku Pääkkösen nykyisellään luotsaama Ranka Kustannus. Tähän mennessä yhtye on julkaissut loppuunmyydyt demon sekä laajalti mainetta keränneen ”I Breathe Hell” EP:n, jotka kanadalainen äärimetallin sanansaattaja Blast Head Records julkaisi viime toukokuussa ”Return to the Crypts” -nimisenä kokoelmana.

“Levyn keskeinen teema on nimensä mukaisesti väkivalta. Sanoitukset ovat täynnä sairaita tekoja ja ajatuksia, jotka kuitenkin ovat tätä päivää monien ihmisten niin mielissä kuin teoissakin. Albumia äänittäessä tekniikka oli jatkuvasti meitä vastaan ja ajoittain väkivalta alkoikin tuntua hyvältä vaihtoehdolta myös muita bändin jäseniä kohtaan. Mielikuvitushahmojen ylistäminen on unohdettu ja nyt keskitymmekin todellisuuteen ja sen lohduttomuuteen. Musiikillisesti ”Doctrine of Violence” on taas iskevämpi, brutaalimpi ja kieroutuneempi kuin aikaisemmat julkaisumme”, bändin laulaja-kitaristi Ryöti taustoittaa levyä.

Brutaalina ja kieroutuneena maistiaisena levyltä tarjoillaan ”Beaten from Belief”

Mörbid Vomit elävänä Jyväskylässä 25.9. Ravintola Katseessa, kotikaupungissaan Lahdessa 17.10. Finlandia-klubilla yhdessä Diablon kanssa, Lappeenrannassa ravintola Lucky Monkeysissä 19.12. sekä ensi keväänä Hyvinkäällä järjestettävässä Steelfestissä.

”DOCTRINE OF VIOLENCE” -BIISILISTA
1. The Seed of Human Scum
2. Murderous Absolution
3. Morbid Gluttony
4. Beaten from Belief
5. Demented Collector of Severed Heads
6. Engulfed by the Plague
7. Necrotic Revelation
8. Doctrine of Violence
9. In Disgust
10. Another One to Die

KOKOONPANO
Ryöti – laulu & kitara
Löndgren – kitara
Hönski – basso
Akitatör – rummut (sessio)

DISKOGRAFIA
Demo 2012
I Breathe Hell EP (2013)
Return to the Crypts kokoelma (Blast Head 2015)
Doctrine of Violence (Ranka Kustannus 2015)

https://www.facebook.com/morbidvomit

 

unnamed (1)

Levylautasella soi raskaamman musiikin osalta lähinnä black metal, Volbeat sekä Metallica. Läheinen suhde myös 90-luvun death metaliin. Levyhyllyjä täyttävät myös itärannikon hip hop - albumit. Työstä ja musiikista jäävä vapaa-aika kuluu kuntosalilla, lätkäkaukalossa, fudiskentän reunalla sekä customoidulla harrikalla kruisaillessa. Harrastuksiin lukeutuvat myös elokuvat, tv-sarjat, vinyylit ja lukeminen. - Fire Walk With Me-