Black .44 haastattelu

MAINOS:Black44-2

Helsinkiläinen metalliyhtye Black .44 julkaisi loppukesästä debyyttialbuminsa “No Blanks” joka nousi Suomen virallisille albumilistoille. Bändi soittaa miehekästä musiikkia sekoitellen stoner – metallia perinteiseempään rymistelyyn. Otimme yhteyttä yhtyeen laulaja / kitaristi Jasoniin haastattelun merkeissä.

Tervehdys. Mitä yhtyeelle kuuluu näin syksyn kynnyksellä?

Meille kuuluu erittäin hyvää. Debyyttialbumimme “No Blanks” on otettu erinomaisen hyvin vastaan ja bändi on motivoitunut tekemään tiukasti töitä jotta menisimme eteenpäin.

Black .44 on varmasti monille lukijoillemme vielä tuntematon yhtye, joten miten kuvailisitte  bändiänne, vaikutteita ja musiikkianne?

Black .44 on pääkaupunkiseudulta ponnistava nelihenkinen bändi joka soittaa miehisellä otteella reipasta stoner-vivahteista metallia jossa teemana voitaisiin pitää “hidas on raskasta”. Toki vauhdikkaampaakin menoa on tarjolla aika ajoin. Vaikutteista voisin mainita mm. Down, Black Label Society ja Black Sabbath. Joku arvostelija on jotain Panteramaistakin biiseistämme löytänyt. Kuitenkaan emme pyri kuulostamaan miltään näistä vaan teemme omaa musiikkiamme johon sitten vaikuttavat kaikki nämä yhtyeet, joita olemme vuosien varrella kuunnelleet.

Jäsenillänne on pitkät taustat soittamisen ja musiikkiharrastuksen osalta, joten onko mikään muuttunut vuosien aikana musiikkitouhussa? Kaljojen kanssa treenikämpille vai sivistyneesti ammattimaisemmalla otteella?

Jokaisella meistä on lähes tai yli parinkymmenen vuoden kokemus erilaisista bändikuvioista. Tällä porukalla homman nimi on ollut alusta alkaen ammattimaisuus. Tehdään asioita määrätietoisesti ja niin hyvin kuin osataan. Toki niitä kaljojakin joskus treenikselle jostain ilmaantuu 😉

Miten koet musiikkiteollisuuden muuttuneen vuosien aikana pienemmän yhtyeen näkökulmasta? Onko suunta parempi vai huonompi? No-Blanks1

Nykypäivänä on helpompi demottaa biisejä jopa kotioloissa ja sitä kautta jakaa isommallekin yleisölle kelvollista materiaalia kuunteluun. Toki entisten aikojen kaltaisen levytyssopimuksen saaminen taitaa olla  nykyään aika kiven alla… Sosiaalinen media ja internet ylipäätään on aivan erinomainen kanava saada bändiä ihmisten tietoisuuteen, joten promoaminen on helpompaa mutta toisaalta laadukkaita bändejä tuotoksineen on valtavasti tarjolla ja sitä kautta kilpailu kovaa.

Miten ammennat musiikkinne? Onko säveltäminen ja riffien kehittämisprosessi melodiaperusteinen, vai tuleeko ensin riffi ja sitten klikkeet sen päälle?

Ensin on riffi. Siitä lähtee kokonaisuuden rakentaminen pala kerrallaan. Biiseissämme on yleensä vahva teema jonka ympärillä sitten hääritään ja runtataan menemään. Laulut ja kitaraleadit ynnä muut sitten vain istahtavat kokonaisuuteen sävellysprosessin aikana.

Nousitte levynne julkaisunne jälkeen Rumban albumilistalla sijalle 4. sekä Suomen virallisella listalla sijalle 19. Tuliko tämä ns. puun takaa vai osasitteko odottaa listasijoituksia?

No tavallaan tuli puun takaa mutta toisaalta osasimme odottaa varovaisen optimistisina että levy myy kuitenkin hyvin. Luonnollisesti olimme erittäin otettuja näistä sijoituksista. Tällainen vahvistaa sitä tunnetta että olemme oikealla tiellä.

Tuleeko säveltäjänä koskaan tunnetta, että kaikki musiikki on jo tehty?

Photo By Timo Halen
Photo By Timo Halen

Ei. Aina voi tehdä jotain uutta jos sellainen on tarpeen. Joissain musiikkityyleissä liikutaan lähes aina samojen aihioiden ympärillä ja tehdään se ero pienillä vivahteilla. Aina ei kuitenkaan mielestäni tarvitse keksiä pyörää uudestaan.

Mistä kappaleiden sanoitukset lähtevät liikkeelle ja kuinka paljon niitä viimeistellään kappaleen loppuunsaattamisen aikana?

Pyrin kirjoittamaan sanoitukset asioista jotka koskettavat minua jotenkin. Joitain asioita olen kokenut ja nähnyt itse ja jotkut sitten tulevat maailmasta ympärilläni. Kaikki kirjoittamani lyriikat ovat minulle kuitenkin  henkilökohtaisella tasolla tärkeitä. Jotkut sanoitukset loksahtavat kohdalleen jo säveltäessa ja joitain hiotaan vielä studiossa levyä tehdessä.

Minkälaista palautetta olette saaneet tuoreesta ”No Blanks” – albumistanne?

Palaute on ollut erinomaista! Levymme on huomioitu ympäri maailman metallimusiikin medioissa ja useat radiokanavat ovat soittaneet kappaleitamme niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Arvosteluissa on kehuttu juuri niitä asioita joita halusimmekin musiikissamme olevan. Tuntuu että suurin osa ihmisistä, jotka musiikkimme on tavoittanut, on sisäistänyt ne tunnelmat joita minulla oli kirjoittaessani näitä kappaleita.

Photo By: tuomas Mettänen
Photo By: tuomas Mettänen

Onko keikkoja tänä päivänä helposti saatavissa ja missä Black .44:sen voi livenä nähdä?

Keikkoja saa helpoiten kontaktien kautta, oli se sitten kaveribändi tai jonkun ravintolan buukkaaja. Ilman keikkamyyjää toimivat bändit (kuten me, vielä tällä hetkellä, vink vink ;)) joutuvat itse raapustelemaan niitä meilejä buukkaajille ja niihin vastataan vaihtelevasti tai ei ollenkaan uskoakseni tarjonnan paljoudesta johtuen. Toivon että pääsemme joskus tilanteeseen jossa meillä on takanamme virallinen taho joka myy keikkojamme ja me saamme keskittyä olennaiseen eli yleisön viihdyttämiseen… Black .44 on juuri pienimuotoisella julkkarirundilla ja seuraavan kerran meidät näkee lauteilla 25.9. Hämeenlinnassa Aulangon Rantasipissä, jossa järjestetään kaksipäiväinen Tattoo & Rock Weekend- tapahtuma. Parhaiten keikkakalenterimme löytyy nettisivuiltamme www.black44.net ja bändin facebook-sivuilta.

Kiitos haastattelusta. Onko vielä jotain mitä haluatte sanoa Metalliluolan lukijoille?

Kiitokset Teille! Tsekatkaa bändi, ostakaa levy ja keikoilla nähdään!!!

www.black44.net

Black .44 – facebook

Toimittaja: Jemi Karvonen
Kuvat: Yhtyeen promo-materiaali sekä kotisivut, Tuomas Mettänen, Timo Halen

Profiili | + artikkelit

Levylautasella soi raskaamman musiikin osalta lähinnä black metal, Volbeat sekä Metallica. Läheinen suhde myös 90-luvun death metaliin. Levyhyllyjä täyttävät myös itärannikon hip hop - albumit. Työstä ja musiikista jäävä vapaa-aika kuluu kuntosalilla, lätkäkaukalossa, fudiskentän reunalla sekä customoidulla harrikalla kruisaillessa. Harrastuksiin lukeutuvat myös elokuvat, tv-sarjat, vinyylit ja lukeminen. - Fire Walk With Me-