Metalliluolan toimituksen valinnat vuoden 2018 parhaimmiksi konserteiksi

2018 by JOHN McMURTRIE 2018 Copyright HELSINKI IRON MAIDEN

Vuosi 2018 tarjosi laajalta rintamalta erilaisia konserttielämyksiä. Vaikka osa yhtyeistä onnistuikin jättämään Suomen väliin kiertueillaan, ei voida kumminkaan sanoa etteikö täällä olisi ollut riittävästi valinnanvaraa keikkojen suhteen. Tänä päivänä keikkojen metsästäminen myös ulkomailta on tehty helpoksi. Festarimatkat kasvattavat suosiotaan ja mm. Wacken vetää vuosi vuodelta enemmän suomalaisia. Siinä missä isot kesäfestarit vetävät yleisöä, niin vastapuolella intiimi klubikeikka voi tarjota ainutlaatuisen kokemuksen, joka porautuu pitkäksi aikaa syvälle mieliin. Mahdollistetaan jatkossakin nämä elämykset ja käydään keikoilla! Hyvää keikkavuotta 2019!

Alta löydät toimituksen valinnat vuoden parhaimmiksi konserteiksi.

ALEKSI HURME
Judas Priest – Rockfest, Hyvinkää 7.6.2018

”Metallijumalat hallitsivat lavaa Hyvinkäällä ”Firepowerista” aina ”Living After Midnight”-klassikon viimeisiin säveliin asti. Vokalisti Rob Halfordin tavaramerkiksi muodostunut korkea nuotti kuulosti selkeästi paremmalta kuin muutamalla edellisellä kiertueella, ja Parkinsonin taudista kärsivää Glenn Tiptonia kitarassa paikannut Andy Sneap hoiti tonttinsa kiitettävästi. Puoleksitoista tunniksi kaikki muu hävisi, ja aistit täyttyivät heavy metalista lajin pioneerin toimesta.”

TEEMU KUOSMANEN
Iron Maiden – Hartwall Arena 28.5.2018.

”Bändi uskomattomassa tikissä. Dickinson lauloi paremmin kuin koskaan. Ei uskoisi, että bändi yli 40 vuotta perustamisensa jälkeen vetää keikat tällä intensiteetillä. Tervetuloa taas uudelleen! Paikalla ollaan takuuvarmasti!”

2018 by JOHN McMURTRIE 2018 Copyright HELSINKI IRON MAIDEN

MARKUS SALMELA
Ghost – Wacken 3.8.2018

”Ghost on noussut (metallimusiikin saralla) hämmästyttävän lyhyessä ajassa klubeilta suurimmille festarilavoille ja on ollut hienoa olla seuraamassa tätä matkaa. Levyltä tulee yhtyettä kuunneltua harvoin ja olikin mielenkiintoista havaita, kuinka hyvin ne vähemmänkin kiinnostavat kappaleet sointuivat osana näyttävää, hauskaa ja mukaansatempaava rock-oopperaa. Wackenin-keikan erittäin myöhäinen alkamisaika reilut pari tuntia puolen yön jälkeen toi vielä oman mystisen lisämausteensa.”

JARNO SAARINEN
Verikalpa – Oulu, Qstock 27.7.2018

”Oululaisittain murtaen, kaljan huuruista folk-metallia veivaava Verikalpa veti Oulu-lavan edustalle melkoisen määrän innokkaita faneja. Kesän paahtava kuumuus, kylmät oluet ja energinen lavashow takasi bändille kärkisijan vuoden nähdyistä livekeikoista.”

JUHA KARVONEN
Metallica – Hartwall Arena 11.5.2018

”Metallica veti vuoden parhaimman keikan keväällä Helsingissä.  Settilista oli järkevästi rakennettu ja illan vetovoimaa vahvisti lähes eturivistä todistettu keikkakokemus.”

RAISA KROGERUS
Hallatar – John Smith Rock Festival 21.7.2018

”Hallattaren JSRF:n keikka oli minulle tämän vuoden neljäs ja viimeinen. Keski-Suomen kesäyössä Juha Raivion kotikonnuilla ennestään täydellisen ruhjovan kauniiseen musiikkiin tuntui liittyvän vielä erityistä taikaa. Biisien väliin ei spiikattu turhuuksia, vaan musiikki sai puhua puolestaan. Hallattaren jälkeen festariohjelma olisi vielä jatkunut, mutta meidän seurueemme oli saanut festarille ja kesälle täydellisen päätöksen.”

ILKKA JÄRVENPÄÄ
Bryan Adams – Helsingin Jäähalli 1.5.2018

”Vanha aikuisrokin veteraani oli yllättävän kovassa iskussa. Hittejä tuli enemmän kuin laki sallii.”

PETE ALANDER
Avatar – Rockfest 9.6.2018

”Avatar on päässyt hävettävän harvoin esiintymään suomalaiselle yleisölle. Onneksi tilanne korjaantui Rockfestillä ja Johannes Eckerströmin luotsaama ruotsalaispumppu pääsi näyttämään kyntensä ja bändin huikeaa esiintymistä. Rockfestin aikana en nähnyt yhdelläkään bändillä vastaavaa yleisön osallistumista ja reagointia kuin Avatarilla. Huikeaa!”

HANNU JUUTILAINEN
Doro – Wackenin kirkko 1.8.2018

”Aina upeaan keikkaelämykseen ei tarvita suurta areenaa ja mahtipontista showta. Saksassa Wacken Open Air -festivaalin yhteydessä Wackenin kylän vanhassa kirkossa esiintyneen Doron uniikki ja intiimi konsertti oli ikimuistoinen. Kuuma ja hikinen tunti, jossa bändi ja yleisö saivat yhdessä aikaan aivan maagisen tunnelman. Tämä Warlock- ja Doro-hittien täyttämä keikka oli alusta loppuun suurta heavy metallin juhlaa.”

VILLE KRANNILA
Axel Rudi Pell – Tukholma 13.5.2018

”Kun saksalaista kitaravelhoa ei saada Suomeen, oli lähin vaihtoehto länsinaapuri ja ”Knights Call” –kiertueen pysäkki Tukholmassa. Fryshuset-klubi oli ääriään myöten täynnä ja tunnelma lämminhenkinen. Pell ja vahvassa vokaalikunnossa ollut Johnny Gioeli varmistivat vuoden hienommaksi nousseen keikkaillan ja jälleen yhden rastin yli omalla ”näe ainakin nämä yhtyeet ennen kuin lopettavat” –listalla.”

MIIKA MANNINEN
Rylos – Henry`s Pub Kuopio 26.7.2018

”Energinen bändi, jonka monipuolisesta materiaalista koostunut setti tarjosi kaikille jotain. Rylos on ehdottomasti parhaimmillaan pubiolosuhteissa ja nelikko sai hienosti yleisön mukaansa hienon yhteispelinsä ansiosta.”

Kuva: Elias Patrikainen

JÄTÄ VASTAUS

Kommenttisi
Pistä nimesi tähän