Licuation – Divine Plague Of Existence (2020)

Kansi: Petri Lampela

Kuopiolainen kuolonmetallijyrä Licuation täräytti pöytään joulukuussa 2020 ”Divine Plague Of Existence” -debyyttinsä. Levy on suoraan sanoen armotonta pöhinää alusta loppuun. Tärykalvojen neitsyyden väkisin riistävä ”Deadly Night Shade” on loistava valinta ensimmäiseksi kappaleeksi kiteyttäen musiikillisen tason, johon kuulija on levyä pyöritellessä sitoutumassa.

Variaatiota janoaville albumilta löytyy myös selkeitä black metal -vaikutteita musiikin kulkiessa välillä todella kokeellisille alueille melodisten osuuksien ja tahtimuutosten kanssa. Kappaleet kuten ”Cruelty”, ”Mental Erosion” ja ”The Last Fallout” ovat perinteisempiä thrash-linjan biisejä, kun taas ”Spirit World Avenger”, ”Ghouls At The Funeral” ja ”Act Of Ravage” onnistuvat tuomaan uusia elementtejä levylle. Levyn päättää ”Disturbed Derision”, joka on loistava pidempi huipennus. Biisi kiteyttää aiemmin albumilla esiin tuotua musiikillista antia yhdeksi ytimekkääksi paketiksi.

Kuva: Marc Sabat

Dynaaminen kitarointi toimii ja käheät sekä matalat lauluosuudet vaihtelevat toimivasti. Pisteet kotiin erityisesti rumpalin soittotasosta. Mahtavaa kuulla, että Suomesta vielä nousee näin tasokkaita ja mieleenpainuvia esikoislevyjä. Musiikki ei ala toistaa itseään, vaikka pysyy luvatun genren rajojen sisällä.

Ainoan miinuksen verotan albumin kansitaiteesta. Fyysinen CD olisi ansainnut enemmän yksityiskohtia ja mietintää sen sijaan, että kannet ja lehtiö sisältävät kuvia samasta käytävästä (toki sisältäen pakollisen bändikuvan). Musiikki on yhtyeen ikään nähden tasokasta, joten samaa intohimoa kannattaa suunnata myös kansiin.

Licuation on onnistunut kasaamaan levyn joka ei jätä missään kohtaa kylmäksi. Vastaavanlaista uutta raikasta tuulahdusta musiikinkuunteluun tulee enää vain silloin tällöin. Bändi ponnistaa samasta kaupungista, kuin jo tutuksi nimeksi death-thrash genressä muodostunut Deathchain, ja täyspitkä albumi huokuu samanlaisuutta edellä mainitun yhtyeen kanssa.

Pinnalle nousevat myös paikoittain kuultavissa olevat vaikutteet Behemothin, Deathin sekä Sentencedin death metal -kauden suunnalta. Bändi onnistuu samalla olemaan oma itsensä, eikä vain tykitä jo vuosia sitten kirjoitettuun tyyliin. Ehdoton poiminta death metallin, black metallin ja thrash metallin suurkuluttajille, näiden kolmen sekasikiöille ja miksei myös tuoreimmille korville.

9½/10

Iisakki Anttila

1. Deadly Night Shade
2. Cruelty
3. Spirit World Avenger
4. Diabolic Summons
5. Ghouls At The Funeral
6. Act Of Ravage
7. Mental Erosion
8. The Last Fallout
9. Disturbed Derision

Kokoonpano:
Vocals: Veeti Heiskanen
Guitar: Teemu Tick
Guitar: Jani Nevasalmi
Bass: Esa Laukkanen
Drums: Samu Reijonen

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here