Pahoinvointivaltio – Teille, Kaikille & Muillekin (2022)

MAINOS:

Tamperelainen hardcore/death/punk -sekasikiö Pahoinvointivaltio täräytti linjoille uuden albuminsa “Teille, Kaikille & Muillekin”. Viinanhuuruisen sekä vihaisen musiikillisen antinsa kanssa yhtye on täysin vieras ja uusi tuttavuus, niin kokoonpanonsa kuin edustamansa genren osalta.

Kokonaisuudessaan levy on tiivis ja aggressiivinen 25-minuutin paketti, joka ei anna hetkeksi rauhaa, niin hyvässä kuin pahassa; luvassa on hardcore-punk runnontaa höystettynä jopa “metallimaisilla” kitara -ja rumpumäiskeellä.

Levyn laulusuoritukset ovat tuttuun tapaan vihaista ja raivokasta vuodatusta, joka tuo kappaleiden sanomaa hyvin esille. Biisien välillä ei ole aikaa levähtää, mikä on genrelle loistava ratkaisu, mutta valitettavasti kappaleiden vaihtumisen huomaamattomuus alkaa puolivälin jälkeen puuduttaa. Läpikuuntelussa mieleeni tuli jopa black/death metalli, erityisesti päätösraidassa “KKVK”, joka jäi omaksi suosikiksi.

Pahoinvointivaltio

Kaikessa raivossaan “Teille, Kaikille & Muillekin” on paketti armotonta turpasaunaa, joka ei jätä kuulijaa kylmäksi. Valitettavasti allekirjoittaneelle tuotanto alkaa hyvin äkkiä toistaa itseään muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta. Tästä huolimatta albumi soveltuu parhaiten vihaista ja nopeaa musiikkia kaipaavalle.

7/10

Iisakki Anttila

1. Maailman Nopein Kansa
2. Tukehtukaa Soijamaitoonne
3. THL
4. Aamu-TV Uuniin
5. Nollasummapeli (Pahoinvointivaltio I)
6. Hakasirppi (Pahoinvointivaltio II)
7. Vittu Mä En Ny Jaksa
8. Valkoroska
9. Turhaa
10. Kaikki Meni Taas Niin Kuin Piti
11. Luovutus
12. KKVK

 

+ artikkelit

Oluen ja ajanhaaskaamisen ohella parhaiten uppoaa black ja folk metal mutta olen avoin myös monille muille genreille. Vittu Fuck Ass.