Keikkaraportti: Cannibal Corpse 15.10.2014 Nosturi (Helsinki)

[three_fourth]
cannibalcorpse48463135

Death metallin yksi suurista Cannibal Corpse oli heittänyt Jyväskylän Lutakossa edellisiltana onnistuneen keikan, joten odotukset olivat myös Helsingissä korkealla. Kylmä syysilma ja arkipäivä eivät jättäneet faneja kotiin vaan porukkaa raahautui sisälle tasaiseen tahtiin. Yllättävänkin iso osa saapui vasta hetki ennen Cannibal Corpse esiintymistä. Lämppärit Aeon sekä Revocation hoitivat oman osuutensa kunnialla eikä tarvinnut tyhjälle salille onneksi soitella.

Paitamyyntiin oli panostettu ja harvoin näkee noin laajaa valikoimaa Nosturin keikoilla. Tällä kertaa tyydyin Cannibal Corpsen logo-paitaan ja kyllähän siellä goremmatkin paidat tekivät kauppansa. Aikataulut pitivät hyvin paikkaansa ja illan pääesiintyjä aloittikin soittonsa minuutilleen ajallaan. Mitään alkuintroja oli turha odotella. Verhot auki ja siellähän death metallin kuninkaat olivat soittimet kourassa.
Ensimmäinen biisi oli The Bleeding levyn ”Staring Throught The Eyes of Dead”, joka sai kyllä yleisöön samantien vauhtia. Mielestäni avausbiisiksi olisi sopinut ehdottomasti uuden levyn ”High Velocity Impact Spatter”, mutta settilistoja tutkineena tämä ei tullut yllätyksenä. Muutenkin uuden levyn kappaleet olivat vähäisessä osassa. Saimme kuitenkin kolme biisiä keikan alkupuolella ja suurimman myllytyksen sai videobiisi ”Kill Or Become”, jonka kertosäettä huudettiin kurkku suorana.

Yllättäen yhdeksi keikan parhaimmaksi vedoksi osoittautui raskas ”Scourge Of Iron”, joka toimii livetilanteessa paljon paremmin kuin levyllä. Ensimmäisen albumin ”A Skull Of Maggots” oli myös erittäin kova veto. Lopussa kuultu ”Hammer Smashed Face” sai lähes koko yleisön moshpitin kierteeseen ja kyllähän se potki todella kovaa. Settilista koostui hyvin koko bändin historian ajalta ja varmasti kaikki saivat osansa ja enemmänkin.

Soundillisesti Cannibal Corpse oli vakuuttava. Kitarat jyrisivät ja niissä oli selkeyttä, eikä se mennyt oikeastaan missään vaiheessa puuroksi. Alex Webster veti tukka silmillä bassonsa kanssa ja hänen ilmiömäistä työskentelyä oli hieno seurata. Pari kertaa bassot hävisivät muun jytinän alla, en tiedä huomasiko muut samaa. Yleisesti voisi kumminkin todeta, että olosuhteet huomioon ottaen soundit olivat kiitettävät ja soitto oli todella tarkkaa. Tämä erottaa kuninkaat palvelijoista, eikä Cannibal Corpse ole turhaan mainettansa ansainnut. Corpsegrinderin letti heilui tuttuun tyyliin ja ääni oli todella murskaava ja muutenkin hänen hyvätuulisuutensa tarttui yleisöön. Venäjän keikkasekoilut varmasti vaikuttivat ja yhtye laittoi todellakin parastaan.

Keikan jälkeen kuulin, kun osa kritisoi keikan pituutta. Settilistahan vedettiin läpi noin 80 minuutissa, joka oli taas omasta mielestäni juuri ideaaliaika. Illan jälkeen arvostukseni Cannibal Corpsea kohtaan vahvistui entisestään ja tällä hetkellä näyttää siltä, että uhkaajia ei ole lähipiirissä näkyvissä. Death metallin kuninkaat vetivät todella kovan keikan, joka nousee omissa listoissani heti Bolt Throwerin Tuska 2013 esiintymisen perään.

Juha Karvonen

cannibal

[/three_fourth]

[one_fourth_last]
1 .Staring Through the Eyes of the Dead
2. Fucked With a Knife
3. Stripped, Raped and Strangled
4. Kill or Become
5. Sadistic Embodiment
6. Icepick Lobotomy
7. Scourge of Iron
8. Demented Aggression
9. Evisceration Plague
10. Dormant Bodies Bursting
11. Addicted to Vaginal Skin
12. The Wretched Spawn
13. Pounded into Dust
14. I Cum Blood
15. Disposal of the Body
16. Make Them Suffer
17. A Skull Full of Maggots
18. Hammer Smashed Face
19. Devoured by Vermin [/one_fourth_last]

Website | + artikkelit

Levylautasella soi raskaamman musiikin osalta lähinnä black metal, Volbeat sekä Metallica. Läheinen suhde myös 90-luvun death metaliin. Levyhyllyjä täyttävät myös itärannikon hip hop - albumit. Työstä ja musiikista jäävä vapaa-aika kuluu kuntosalilla, lätkäkaukalossa, fudiskentän reunalla sekä customoidulla harrikalla kruisaillessa. Harrastuksiin lukeutuvat myös elokuvat, tv-sarjat, vinyylit ja lukeminen. - Fire Walk With Me-