Mainos:
Saarihelvetti

JP (Juha-Pekka) Leppäluoto on metallikansalle tuttu vuonna 2011 pillit pussiin laittaneesta Charon-yhtyeestä. Bändi ehti vaikuttaa goottimetallillaan vuodesta 1992 kunnes veri veti muualle. JP Leppäluoto tosin soittaa sekä Charonin että Harmajan tuotantoa akustisesti soolokiertueellaan. 

Muille kuin heviveteraaneille JP on varmasti tunnetumpi Raskasta joulua -kiertueilta, jossa mies on ahkerasti esiintynyt ja tulkinnut tummalla äänellään joulun klassikoita yhdessä muiden huippulaulajien kanssa. Tästä mies lienee inspiroitunut myös kiertämään soolona joululaulujen parissa. 

Sielulintu-nimeä kantava 14 keikan kiertue pysähtyi myös Hyvinkäälle, jonka Hyvinkääsali antoi hyvät puitteet nelihenkisen bändin esitykseen. JP:n lisäksi bändissä vaikuttavat sellisti Elias Kahila, kitaristi Samuli Erkkilä ja rumpali Jani Auvinen, joiden kanssa Leppäluoto on tehnyt jo pitkään yhteistyötä.

Illan aikana nelikon anti näkyi ja kuului lämpimänä yhteistyönä ja tiukkana yhteensoittamisena. Tutut joululaulut, kuten “Varpunen jouluaamuna”, “Tulkoon joulu” ja “Tonttu” mykistivät salin yleisön. Etenkin “Oi jouluyö” oli bändiltä henkeäsalpaavan vaikuttava ja tunteikas esitys. Kappaleet olivat sovitettu hieman peruslinjasta sivummalle ja etenkin sellisti Elias Kahilan soitto toi hienostuneen lisän paikoin eeppisiksi muodostuneihin tulkintoihin.

Bändi julkaisi vastikään uuden kappaleen “Sielulintu”, jonka nimeä kiertuekin kantaa. Biisi kertoo perinteestä, jonka mukaan nukkuessa oli hyvä olla lähellä puusta veistetty sielulintu. Tämä vahti nukkujan sielua, ettei se lentäisi pois unen aikana. Vertaansa vailla oleva herkkä kappale sopi iltaan ja olikin setin upeimpia vetoja. 

Omaan makuuni illan tunnelma oli viritetty liiankin hartaaksi, mutta on myönnettävä, että JP Leppäluodon tunteita täynnä oleva esitys herkisti myös kyynisen ja keski-ikäisen misantrooppi-satanistin. Vuoden 2019 sielun syväpuhdistus tuli suoritettua ja uuden vuosikymmenen voi aloittaa puhtain sieluin.

KUVAGALLERIA:

KUVAT JA TEKSTI: PETE ALANDER

 

JÄTÄ VASTAUS

Kommenttisi
Pistä nimesi tähän