JATALA kunnioittaa Seattlen grunge-perinteitä uudella singlellä ”Tail Chaser”

Kuva: Aki Ekholm

Tiedote 2.2.2020

Grunge. Tuo X-sukupolven virallinen musiikillinen tukiasema niputti alleen varsin kirjavan joukon 1990-luvun rockbändejä. JATALAn uusi single ”Tail Chaser” nappaa parhaat palat grunge-sateenvarjon alta ja päivittää ne tähän päivään. Lopputuloksena on kappale, joka tekee kunniaa esikuvilleen kuulostaen samaan aikaan nostalgiselta ja tuoreelta. Samalla se on kertomus taisteluhengestä ja siitä, miten loppujen lopuksi voit itse olla pahin vastustajasi.

Yhtyeen kitaristi ja säveltäjä Erik Halonen kommentoi kappaletta:

”Tail Chaser” sai perinteiseen tapaan alkunsa kitarariffistä, jossa on aimo blendi groovaavaa ilotulitusta, mukaansatempaavuutta ja koukkua. Heti alkutekijöissään lähdettiin yhdistelemään sekä meille ominaista nostalgisuutta, että raikasta tuulahdusta jotain uutta ja tuoretta. Näillä eväillä nivoutui tuotos, joka on juuri meidän näköinen ja toivon mukaan herättää fiiliksiä myös itse kuulijassa! The chase is on!

”Tail Chaser” on JATALAn toinen julkaisu, joka esittelee bändin maltillisempaa puolta marraskuun lopulla julkaistun kiihkeätempoisen ”The Knifen” jälkeen. Uutukaisella bändi on venyttänyt grungen työläishenkeä kunnioittaen do-it-yourself -asenteen äärimmilleen ja vastannut ”Tail Chaserin” kaikista vaiheista itse.

Bändin keulakuva Jasse Jatala purkaa tuntojaan:

Koko porukka suorastaan rakastaa lopputulosta, mutta ehkä kaikkein siisteintä on se, että kaikki on tehty itse: biisi, grafiikat, miksaus, masterointi, video – siis aivan kaikki. Samalla biisi on valtavan suuri kunnianosoitus Seattlen grunge-skeneä kohtaan, joka on kuin tatuoitu meidän selkänahkoihimme.

JATALAn kokoonpanossa vaikuttaa soittajia bändeistä kuten EX-Keoma, Hanging Garden, I Revolt ja EX-Serephiel. Yhtyeen laulaja Jasse Jatala tuli tunnetuksi viime vuoden The Voice Of Finlandin vahvaäänisenä tulkitsijana, joka ei kaihtanut esitellä ohjelmassa rouheaa matalalle venyvää korinaansa. Kaikuja tulevasta saatiin, kun Jasse versioi Alice In Chains –yhtyettä, jonka vaikutuksen voi kuulla myös uudella singlellä.

Katso ”Tail Chaser” -video:

Single Spotifyssa.

Kokoonpano:
Jasse Jatala – laulu
Erik Halonen – kitara
Ville Marttila – kitara
Jussi Hämäläinen – basso
Jari Rantanen – rummut

Linkit:
http://www.facebook.com/jatalaband/
http://www.instagram.com/jatalaband

Kuva: Aki Ekholm

JÄTÄ VASTAUS

Kommenttisi
Pistä nimesi tähän