Inkvisitorilta uusi single julki: ”Vanguardian” esittelee uudistuneen yhtyeen.

MAINOS:Tiedote 11.4.2019

Siinä missä vuosi sitten julkaistu toinen täyspitkä ”Dark Arts of Sanguine Rituals” sisälsi soittajia uudesta ja vanhasta Inkvisitorista, tarjoaa tuore ”Vanguardian”-single täysin uutta Inkvisitoria esitellen ensimmäistä kertaa äänitteellä uuden basistin ja soolokitaristin. Myös musiikillisesti bändi on mennyt eteenpäin, luvassa on sekä melodiaa, että pieksentää. Sinkun tuotannosta vastasivat pitkän linjan ammattilaiset Tuomas Kokko (Trio Niskalaukaus, Ghost Brigade, Swallow the Sun), Nino Laurenne (Wintersun, Lost Society, Battle Beast…) ja Svante Forsbäck (Rammstein, Lordi, Apocalyptica, Entombed, Insomnium…)

Kitaristi Jesse Kämäräinen pohjustaa julkaisua:

“Vanguardian” on selkeää jatkumoa ”Dark Arts of Sanguine Ritualsille”, mutta samalla myös suuntaviitta siitä, että bändi ei junnaa paikallaan. Uutta matskua on sävelletty melkein levyllinen ja siinä näkyy vahvasti myös uusien janttereiden panos. Ollaan enemmän tehty sitä mikä huvittaa, eikä mietitty genrerajoja tai mitä thrashissä on perinteisesti ollut “soveliasta” tehdä. Puritaaneja saattaa närästää, mutta metallilla on muutakin tarjottavaa kuin humppakomppi ja 16-osasahaus. Ja nyt kasassa on porukka josta saa enemmän irti, niin olisi häpeä olla hyödyntämättä sitä.

Vokalisti ja sanoittaja Markus Martinmäki luonnehtii biisin sanomaa seuraavasti:

Moni tuntuu kantavan mukana henkisiä teräaseita alusta väistämättömään loppuun asti, kunnes se elämää vahvempi voima korjaa pois. Kappaleesta voi löytää ironista kunnianosoitusta edesmenneitä kohtaan.

Vastalauseena tehdashallissa kuvatuille kliseille tehty aurinkoinen ja vaalien alla hyvinkin ajankohtainen musiikkivideo on pitkälti Kämäräisen omaa kädenjälkeä, kuten on myös sinkun kansi.

Kämäräinen kertoo musiikkivideon kuvauksista:

Jos haluaa testata eduskuntatalon turvatoimia, kannattaa mennä heiluttamaan lelukatanaa siihen portaille. Voin kertoa, että sanomista tulee. Onneksi olivat kuitenkin ymmärtäväisiä lopulta.

Sinkun julkaisun jälkeen Inkvisitor keikkailee ympäri suomea ja jatkaa vielä toistaiseksi nimettömän kolmannen pitkäsoiton kirjoitusta ja valmistelua. Bändi uskoo levyn potentiaalisesti näkevän päivänvalon 2020.

Inkvisitor on vuonna 2012 Jyväskylässä perustettu thrash metal -bändi. Bändi on keikkaillut kattavasti ympäri Suomen ja julkaissut yhden EP:n ja kaksi pitkäsoittoa.

Julkistetut keikat
13.04. Kuudes Linja, Helsinki w/ Watery, My Funeral
20.04. Yo-talo, Tampere w/ Ajattara, MyGrain, etc.
24.05. Hemingway’s, Jyväskylä w/ Raster Density, DIRT
25.05. Tukikohta, Oulu w/ Denominate, Wrestling
30.05. Jack The Rooster, Tampere w/ The Jasser Arafats
31.05. Marks, Joensuu w/ Maniac Abductor, Kolossus
01.06. Henry’s Pub, Kuopio w/ Kruor, The New Classmate

Inkvisitor on
Jesse Kämäräinen – Kitara
Tino Jäntti – Rummut
Markus Martinmäki – Vokaalit
Sakari Soisalo – Basso
Mikko Saviranta – Kitara

Diskografia
Delirious Tales (2014)
Doctrine of Damnation (2015)
Dark Arts of Sanguine Rituals (2018)

Linkit
www.facebook.com/inkvisitorband
www.inkvisitor.com
www.youtube.com/inkvisitorband
www.instagram.com/inkvisitorband
www.inkvisitor.bandcamp.com
www.twitter.com/inkvisitorband

+ artikkelit

Metalliluolan uutistoimitus. Tällä hetkellä uutisia ja tiedotteita julkaisevat Ville Krannila, Pete Alander, Mikko Huuhka ja Joni Renko.