Hereza – Misanthrope (2015)

Mainos
Saarihelvetti

[three_fourth]Kroatialainen death metal duo Hereza julkaisi vihaa tihkuvan debyyttialbuminsa ”Misanthrope” viime vuoden alkupuolella. Työt jaetaan kaksikko Slobodan Stupar / Ivan Kovačević välillä niin, että Ivan ärjyy vaadittavat vokaalit kun Slobodan hoitaa kaikki soittimiin liittyvät velvoitteet kitarasooloja lukuun ottamatta, jotka levyllä klaaraa vieraileva kitarasankari Zvonimir Janković. Kun ennakkotietona yhtye tietää kertoa soittavansa ”paholaisen musiikkia” ja albumikin on ristitty ihmisvihaksi, mikä voisi mennä pieleen?

Levyn nimikkoraita käynnistää ihmisvihaisen pläjäyksen hyvin Demonical / Dismember vaikutteisella otteella, joka jatkuu kätevästi seuraavaan ”Grob”-nimeä kantavaan teokseen. Seuraavat ”Kraj”, ”Unholy Flame Of Eternity” ja ”We Are The Disease” ovatkin sitten enemmän death rollia ja sisältävät jopa motörheadmaisia viboja joissa on menevä meininki ja helposti lähestyttävät kertosäkeet saavat pään vienoon liikkeeseen ja hupparin hihat kääriytymään kuin itsestään. Levy jatkuu samankaltaisena ja edellä mainitut vaikutteet toistuvat läpi levyn vailla suurempia kikkailuja. Itselleni uppoaa levyn annista parhaiten melodisemmat, Demonical-vivahteiset kappaleet kuten ”Misanthrope”, ”Grob” ja ” Erase The Disgrace”, mutta levyllä on kyllä tarjottavaa rokkaavammankin musiikin kannattajille kuten esimerkiksi ”Kraj” tai ”Noc Živih Mrtvaca” jonka starttaa hyvin motörheadmainen bassoilu. Hieman rauhallisempi tahti löytyy raskaasta ” Whole World Burn”, joka luovii hieman Six Feet Underin suunnalla.

Tuotannollisesti ”Misanthrope” on hyvin tuotettua ja hyvin lähellä ruotsalaisia esikuviaan myös soundillisesti. Meno on muutenkin mukavan reipasta eikä primitiivisiä rähinävaistoja tahdo pystyä hillitsemään kaikkein suoraviivaisimmissa osuuksissa. Musiikin tuomaan adrenaliinihuuruun kun lisää vielä vakuuttavan vihainen karjunta, saavat olla vierustoverit varuillaan yllättävän väkivallan teon varalta. Murheenkryyninä neljätoistaraitaisessa ”Misanthropessa” on materiaalin kaksijakoisuus. Käytännössä ”Misanthropen” materiaalista olisi helposti saanut kahden eri tyylisuunnan koherenttia kokonaisuutta, mutta näin yksiin kansiin lyötynä se ei vuorottelullaan jaksa kantaa loppuun asti, varsinkaan kun mitään mullistavia uutuuksia ei näiden musiikkisuuntien suuntaan tarjoilla.

Herezan ”Misanthrope” sopii niille, joille maistuu äkäinen ja suoraviivainen kuolometalli kaikissa sen muodoissa eivätkä kaipaile viha-annoksensa sekaan mitään turhia kikkailuja.

7½/10

Tore Pedersen

Hereza Facebookissa

[/three_fourth]
[one_fourth_last]
Hereza-Misanthrope-metalliluola
1. Misanthrope
2. Grob
3. Kraj
4. Unholy Flame Of Eternity
5. We Are The Disease
6. Objesen
7. Whole World Burn
8. Bullet Storm
9. Cancerous Demise
10. Pills
11. Noc Zivih Mrtvaca
12. Death Army March
13. Erase The Disgrace
14. Mud
[/one_fourth_last]

JÄTÄ VASTAUS

Kommenttisi
Pistä nimesi tähän